Férjhez mentem… de kihez?

Emma azt hitte esküvője lesz, pedig dehogyis… Már házas.

A címbeli nehéz kérdéssel szembesül az Uma Thurman alakította Emma, amikor akaratán kívül meghiúsít egy szépreményű frigyet és a vőlegény bosszút esküszik: kiadja magát a hölgy férjének. Ami nem is lenne gond, ha Dr. Rádióstanácsadó nem akarna épp maga is férjhez menni – máshoz.

A probléma adott. És romantikus vígjátékról lévén szó a további történések is. Sokan kiszámíthatónak ítélnék a mozit, de a Férj és féleség érdeme éppen az, hogy zokszó nélkül követi a sablonokat és még így is egy nézhető vígjátékot állít elő.

Igaz Uma Thurman nem korunk nagy komikája – ő inkább Tarantino múzsája –, de e filmben mégis használható alakítást nyújt. (Nem úgy, mint legutóbbi rosszemlékű próbálkozásában: A Super Exnőmben.) Mellette a két férfi főszereplőre sem lehet panasz. Colin Firth hozza a szokásos sótlan angol úriembert, aki most Mr. Darcyhoz képest némi hisztériás színezetet is kap. Jeffrey Dean Morgan szintén korábbi szerepéből merít, a Grace klinika Danny Duquette-je és mostani tűzoltója között az a különbség, hogy ez utóbbi lábra tud állni és így még sármosabban tudja meghódítani szíve aktuális hölgyét.Ami a forgatókönyvet illeti, nos nem ad másfél óra töretlen kacagtatást, de néhány igazán hasznos tanáccsal gazdagítja a mozinézőt. Például, hogyan kerüld el a berugást (sorold fel az amerikai elnököket), hogyan legyél szimpatikus egy németnek (dicsérd Podolskit és Klosét) és hogyan érd utol leggyorsabban szíved szerelmét (gyújts tűzet).

Egyszóval – a színészként is ismert – Griffin Dunn ezúttal bár nem feltétlen éri el korábbi romantikus mozijai (Meglesni és megszeretni, Átkozott boszorkák) szintjét, de mostani habkönnyű vígjátéka azért a Csók és szerelem 104. része helyett így is tökéletes választás – csajoknak!

Kapcsolódó cikkek:

G-Force – Rágcsávók »
Bazi nagy görög turistabusz – Görögbe fogadva »
Mr. Big feleségül vette a csúcsbombázó Milla Jovovich-ot  »
Scarlett Johansson, az egyetlen múzsa »
Mondd meg Te, jól áll-e a sztároknak a barna! »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés