Formás alak egy „teáskanna” segítségével (x)

Sportolni jó, sportolni hasznos, hatalmas közhely, de igaz. Nem mindig könnyű azonban a dolgozó nőnek rávenni magát arra, hogy munka után, szabadidejében, meglátogassa a legközelebbi fitnesztermet, vagy egyéb testmozgásra alkalmas létesítményt. Kell valami, valami plusz, ami odavonzza, amitől különlegessé válik az egész testmozgás. A Sport Templomban én megtaláltam ezt a pluszt, és a cross traning óra, amit elsőre végigizzadtam, bizonyította, hogy a tornázás is lehet változatos.


A hely hangulata a keleti világot idézi, egy hatalmas szentély, melyben az odajáró áldozhat az egészséges élet oltárán. A cross training lényegében nem más, mint egy változatos feladatokat tartalmazó tornaóra felnőtteknek, a legmodernebb gépekkel, a legötletesebb feladatokkal és jófej edzőkkel. Köredzés formájában is részt vehetünk rajta, ami még érdekesebbé teszi a sportolást. Mások is veled izzadnak, van, mi motiváljon.


Az edzés alatt minden izomcsoportot megmozgattunk. Azt azért bevallom, hogy cross traininges élményem másnap reggelén jelentős izomlázzal ébredtem, de így jár az, aki lusta. Mostantól ez máshogy lesz, öröm volt érezni, hogy „van testem”, és kellemes a gondolat, hogy ha rendszeresen részt veszek ezen a programon, az alakom olyanná válhat, amilyenről mindig is álmodtam.


Amiről azonban most mesélni akarok Nektek, az igazából a Kettlebell. Előtte soha életemben nem hallottam róla, de nagyon érdekes története van. A Kettlebell, másik nevén Girya, egy teáskannára emlékeztető vassúlyzó, amelyet kezdetben orosz parasztok a takarmány mérésére használtak. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, mennyire megerősödtek az emelgetésétől. Folyamatosan alakult a sport, és kevesen tudják, hogy a ma ismert súlyzók is ebből erednek. Később ugyanis eltávolították a fogantyúját, rudat helyeztek két golyóbis közé, és lám, megszületett a mai súlyzó őse.Megkérdeztem Fischer Gábort, a Kettlebell foglalkozások trénerét, mégis kinek ajánlaná ezt a sportot. Azt mondta, hogy bárkinek, korosztálytól függetlenül, aki formás alakra szeretne szert tenni, és eközben úgy megerősödni, hogy nem egy felfújt bábú lesz, hanem valódi izmokkal rendelkezik. „Egészséges drognak” nevezte a sportágat, és hozzátette, sajnálja, hogy mára úgy elkoptatták a chit, és úton útfélen hangoztatják, mert a Kettlebell igazándiból is elősegíti az energia áramlását a testünkben.Azoknak ajánlom, akik szeretnének megerősödni, hamar látványos eredményeket elérni testükön, és szellemileg is felfrissülni, azonosulva a Kettlebell jelentette filozófiai gondolatokkal is. Fischer Gábor lelkesedése és elkötelezettsége átragad az egész csapatra, akik óráján részt vesznek. Férfiak és nők egyaránt űzik ezt a sportot. A nők számára különösképpen a segítségével elérhető formás, kerek popsi a vonzó.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés