Frizuradivat

A jelenlegi haj trend, csakúgy, mint a divatvilág számos területe a 70-es, 80-as évek újraéledése.

Bubi, göndör, király ász...

Igazodj el, ha bírsz.

Az jelenlegi haj trend, csakúgy, mint a divatvilág számos területe a 70-es, 80-as évek újraéledése. Igaz, a nőies fürtök hódítanak, mégis az idei hajdivat nem éppen az ápoltság érzetét keltik, hiszen a megtervezett vonalak helyett a szabadon kószáló tincsek inkább a reggeli fésületlenséget juttatják az eszünkbe. A hosszú göndör haj mellett, néha az egyenes újra előtérbe kerül, lehetőleg rövid és tépett fazonban. 

A mesterfodrászokat újra a bubifrizura – hátul és oldalt rövidre vágva, a fedőszálak pedig hosszúra hagyva - foglalkoztatja, lehet akár sima, hullámos vagy göndör, minden hajtípusnak jól áll, egyetlen kitétele jelenleg az aszimmetria. A vágás vonalait különleges fényhatásokkal hangsúlyozzák, csakúgy mint a Bob frizura mellett voksoló Keira Knigthley esetében is. A frufruval pedig kiemelhetők az arc előnyös részei, most is trendi a szemöldökig érő, sikkesen egyenes formájú frufru.Visszatér a Cindy Lauper fazon, ahol is a fejtetőn hagyják hosszabbra a frizurát, hátul viszont a fül tövéig felnyírják. A letisztult formáknál felhasznált színek határozottan visszafogott körvonalakat adnak ennek a stílusnak, a fő hangsúly a precizitáson és az édes kívülálló jellegen van.


Rövid hajaddal se keseredj el, hiszen egy jól kitalált fazonnal és színnel nagy sikered lehet. Az RTL-Klub népszerű műsorvezetője, Lilu is a rövid frizura mellett döntött, hajviselete mégis nap, mint nap megújulni képes.


A félhosszú haj kedvelőinek ajánlott a fordított bubi, ami hátul egészen rövid, elől pedig hosszabb, ezért vékonyszálú hajhoz kiválóan alkalmas. Ilyen hajat visel Victoria Beckham és Rihanna is. Ez a hatvanas években használt forma, remekül kihangsúlyozza az állkapocs vonalát és az arc egyes részeit. A lépcsőzetesen vágott bubi nemcsak dúsítja a hajat, hanem játékos, rámenős hatást kölcsönöz viselőjének, míg a klasszikus bubielegáns hatást kelt.

A hajkorona „bizarr hagyománya” a természetesség és a szeszélyesség, így nyugodtan hordhatóak a lófarkak, fonatok és laza feltűzések, akár kortárs megoldásokkal.


A gótikus romantika érzetét keltik a hosszú, sötét loknik közé beékelt színes tincsek. A természetesség jegyében magukban rejtik a vidéki, idilli friss tisztaságot és ártatlanságot. Ezek egyet jelentenek a meleg tónusokkal, a natúr színekkel és a tapintható textúrákkal. A klasszikus hosszú és hullámos haj titka a frufru vágása, amit érdemes szálanként tökéletesre igazítani. A hajvasalót viszont hajcsavaróra cserélhetjük, mert a nyolcvanas évekből jól ismert laza loknik és dús hajviselet ideje jött el. A Szex és NewYork szereplői is a hosszú hajúak táborát erősítik, Sarah Jessica Parker –Carrie- a természetesen hullámos, míg Kristin Davis –Charlotte- a klasszikus egyenes. A „menedékes” vágásmód már klasszikus hajszobrász trükk, kezeletlenül dús hajúaknak a legpraktikusabb, hiszen légiessé teszi a frizurát.


Ami a hajszínt illeti, az idei divat szerint válasszunk meleg, élénk, sötét színeket, hiszen ezek teszik igazán csábítóvá, meséssé megjelenésünket és kiemelik arctónusunkat is!

Kapcsolódó cikkek:

A 10 legfontosabb kérdés a hajaddal kapcsolatban »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés