Frufrut mindenkinek!

2009 a frufru éve

Ha 2008-ban még nem csatlakoztál a “frufrusok csapatához”, akkor idén ezt bepótolhatod. Még mindig hódít ugyanis a homlokot elfedő hajviselet. Ráadásul a divat most nem egyetlen változatot diktál, eldöntheted, hogy melyik áll hozzád közelebb.

Hajas László például úgy van a frufruval, mint Gombóc Artúr a csokival. Neki mindegy, ő kedveli a rövid, a hosszú, az egyik vagy a másik oldalra fésült, a homorú vagy a domború, a tömör, vagy a pár szál frufrut, mert azt vallja, minden nőhöz tartozik egy megfelelő frufru.

Aztán itt van egy másik megfontolandó vélemény, amely az általam igen nagyra becsült C. Molnár Emma pszichoterapeutától származik, hogy azért vágnak a férfi fodrászok annyi frufrut, mert a nők magas homlokát, vagyis okosságát szeretnék eltüntetni.

Hát, döntsd el, kinek van igaza, nézz tükörbe, próbálgasd, hogy jól állna-e. Ismerek egy fodrászt, akit nagyon szeretek, Vörös Katit, aki mielőtt frufrut vágott volna magának, előre fésült néhány tincset a hajából, ügyesen visszahajtotta, lecsatolgatta és egy napig úgy járt-kelt a világban, hogy biztos legyen a dolgában. Miután estére sem változott a véleménye, még mindig úgy gondolta, hogy jó lenne az a frufru, megbizonyosodott arról, hogy nem hiretelen felindulásból nyisszant bele a hajába, megcsinálta. És az eredmény szuper lett!
A frufru tökéletes megoldás akkor is, amikor kedved lenne változtatni a frizurádon, de nem akarsz drasztikus beavatkozást. Nem vágysz más színre, rövid hajat sem szeretnél, de mégis unod az addigi kinézetedet. Egy jó frufru mindig felfrissíti, fiatalítja az arcot.
Ahhoz, hogy eldöntsd, milyen legyen a frufrud, legjobb ha szakemberhez fordulsz. Nehogy eszedbe jusson otthon megoldani ezt a semmiségnek tűnő pár nyisszantást! De, ha morfondírozni akarsz rajta, azt szabad... Megpróbálunk segíteni. Például abban, hogy milyen arcformához milyen frufru illik.

Az egyenes vonalú, vastag frufru a szemöldökig ér, vagy egy kicsit rövidebb, és akkor a legjobb, ha sima a hajad és van tömege is. Lágyítja a vonásokat és ellensúlyozza a hosszabb állat. Ez persze azt is jelenti, hogy rövidíti az arcot, ha pici az arcod, akkor ne nyomd még jobban össze vele.Ha szélesebb az arcod és inkább szív alakú, akkor előnyösebb lesz, egy oldalra fésült frufru. Ez a hosszabb fajta akkor is tökéletes választás, ha nem mersz többet vágatni.Létezik olyan frufru is, amelynek kevesebb a tömege. Amikor a végei puhítottak. Ez szinte mindenkinek jól áll, főleg a nőies, lágyabb stílus kedvelőinek.


A leggyakoribb frufru az, amelyik a halánték felé hosszabbodik. Minden archoz jól áll, lágyítja a vonásokat.
Ha az arcod kerek, vigyázz az arányokra, mert egy hosszú frufru kiemeli a kerekségét. Ha mégis a frufru mellett döntesz, az oldalsó szálakat feltétlenül hagyd hosszan.

Az igazán rövid frufru a legrázósabb döntés. Az biztos, ha ilyenre vágatod, karakteres frizurát kapsz majd, amely kihangsúlyozza vonásaidat.Aki nincs oda az orráért, mert nagynak érzi és legszívesebben eldugná, az ne a frufruval próbálja álcázni. Egy hosszabb frufru ugyanis még nagyobbnak mutatja az orrot, ilyen esetekben az a legelőnyösebb, ha az arcot nem keretezi a haj, hanem kifelé fésülöd.

A hosszú frufru néha arra is alkalmas lehet, hogy teljes inkognitóba vonulj, ne lássák az arcodat, vagy érzelmeidet.Emlékeztek még Oláh Ibolya mennyire megváltozott attól, hogy a Megasztár fodrásza frufrut vágott neki? Nos, ez a zseniális fodrász Koczka volt, akit mint a frufruk nagy mesterét faggatom.

Ibolya nem tűnik könnyen kezelhető lánynak. Hogyan sikerült meggyőznöd ekkora változásról?

"Vicces volt, amikor először találkoztunk, Ibolya enyhén szólva elrontott hajjal érkezett, amit saját magának vágott. Ráadásul nem volt éppen frissen mosott a haja, úgyhogy elküldtem hajat mosni. Iszonyúan kiakadt, hogy ki vagyok én és milyen alapon adok utasításokat neki. De bennem emberére akadt, két erős karakter csapott össze. Akkor nem is tudtam levágni a haját, mert kicsúsztunk az időből. A legközelebbi találkozónk alkalmával a hajvágást egy kb. negyedórás beszélgetés előzte meg, amikor elmeséltem, milyen formára gondoltam. Ki tudja hogyan, de meggyőztem. Amikor készen lett és tükörbe nézett, az első mondata ez volt: “Olyan vagyok, mint egy rizsszedő nő!” Aztán egyre jobban megszerette a frufruját, most is olyan stílusban hordja, ahogy akkor kialakítottuk."

Oláh Ibolya Frufruval


Kivétel nélkül, mindenkinek jól áll a frufru?

"Na nem, azt nem mondanám. Szeretem a frufrut, de nem mindenáron. Hiába divat valami, ha látom, hogy nem lesz előnyös, inkább lebeszélem róla a vendéget. Biztos, hogy nem vágnék annak sem frufrut, akinek erős forgója van a homlokánál, amely kiemeli a hajat és nem hagyja szépen lesimulni. Annak azonban, akinek magas homloka van, nem sokat gondolkozom. Figyelem a vendég álla és szemöldöke közötti távolságot, ebből látom, hogy rövidebbre hagyjam vagy hosszabbra, mert az előbbivel például tökéletesen lehet nyitni az arcot. Akinek nem áll jól a határozott vonalú frufru, annak a franciás lazábbat ajánlom. Ez puhább, fokozatosan hosszabbodik, hordható behúzva az arcba, vagy kifelé fésülve, akár kicsit rásütve. A határozott vonalú frufru akkor szép, ha teljesen egyenesre vasalt."

Mit szólsz egy nagy orrhoz, vagy egy erős arcélhez? Mit ajánlasz nekik?

"Azt, hogy ne akarják elrejteni ezeket a karakteres vonásokat. Ha sikerül rábeszélnem a vendégemet, akkor inkább hangsúlyozni próbálom ezeket, ettől kap egyedi jelleget az arc, imádom ezeket a tökéletlenségeket, szexepileket. "

Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó képgalériák:

Frufrut mindenkinek!
Frufru előtte-utána

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés