Gucci Westman

Ne tévesszen meg senkit a név: Westmannek nincs köze a híres divatházhoz. A tehetséges amerikai hölgy sminkesként vált közismertté. Szinte az összes divatmagazinnak sminkelt már, és olyan hollywoodi csillagok tartoznak kliensei közé, mint Jennifer Aniston és Gwyneth Paltrow.

2003-ban nevezték ki a Lancome művészeti igazgatójának, azóta a világ egyik legismertebb sminkmestereként tartják számon. Munkáira jellemző, hogy az arcbőr tökéletes, tündöklő, de mindemellett megmarad természetes hatásúnak. A túlzott smink helyett inkább a könnyedség dominál, az erős színek helyett az áttetsző, de azért fényben játszó árnyalatokat alkalmazza szívesen. A harsány tónusok helyett inkább az örök eleganciát választja.
2008 elején jelentette be, hogy otthagyja a Lancome-ot, és egy másik neves márkánál, a Revlonnál lett művészeti vezető. Sok interjúban izgatottan beszélt erről a váltásról. Véleménye szerint a jelenlegi gazdasági válságban egyre nagyobb szükség van olyan jó minőségű sminktermékekre, melyek elérhető áron kaphatók, ezért tartja remek kihívásnak a Revlonnal való munkát.
Westman szuper tippjei a mindennapokra: kerüljük a szappant arctisztításkor, inkább használjunk meleg vizet és dörzsöljük meleg törölközővel arcunkat. A szem alatti táskákat pedig eltüntethetjük, ha a korrektor használata előtt egy kis hűsítő zselét paskolunk a bőrbe, a pirosítónkat pedig kicsit magasabbra kenjünk fel.
Kapcsolódó cikkek:

A legjobb sminkesek trükkjei 2. ( VIDEÓ ) »
A legjobb sminkesek trükkjei (VIDEÓ) »
Valóban smink és photoshop nélkül? »
Shu Uemura, a sminkelés művészete »
Gilda Meyer »
Sztártermékek  »
Russell James »
Lancome »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés