Ha már esküvő, legyél még jobban informált!

Minden, amit tudnod kell a karikagyűrűkről, a menyasszonyi csokorról és az esküvői tortáról!

Karikagyűrű, a végtelen szerelem jelképe:

A Goldker L&L Kft. ügyvezetője, Lorenz Zoltán segített nekünk eligazodni a karikagyűrűk új kínálatai között. Szerinte trendekről nem beszélhetünk, mert nagyon sok pár egyedi tervezésű gyűrűt választ, illetve a saját ízlésüknek megfelelőt. Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az Olaszországban már egyre gyakrabban keresett „pink gold” gyűrűk hamarosan nálunk is divatot teremtenek.Eujewel Ékszerszalon
Eujewel Ékszerszalon

Az arany rózsaszínű, valamint vöröses árnyalatát réz ötvözésével érik el, amitől az ékszer garantáltan egyedi hatással bír majd. A színek megjelenése az arany tekintetében nem teljesen új, viszont most olyan meghökkentő, bátor színhasználattal találkozhatunk, ami még több izgalmat visz az eddig ismert, konzervatív kidolgozásokba. Ilyen például a fekete arany, ami jól mutat apró brillekkel díszítve, valamint a barna arany, ami szintén beindította a tervezők fantáziáját. Egyszóval, legyen a gyűrű gyémántvésett vagy drágakővel díszített, fényes vagy mattolt, belül domború, esetleg háromszínű, idén mindenképp a megszokottól való elrugaszkodás hódít, és hogy mennyire távolodunk el az ékszerekkel kapcsolatos beidegződéseinktől, csakis rajtunk múlik, és persze a fantáziánkon.Eujewel Ékszerszalon
Eujewel Ékszerszalon

Mivel évről-évre egyre nő az igény az egyedi, kifogástalan alapanyagokból készült és különleges esztétikai harmóniát képviselő ékszerekre, olyan üzleteket válogattunk össze számodra, amelyek garantálják a minőséget, és egyedi karikagyűrűk tervezésével és kivitelezésével is foglalkoznak:

Anello-Oro: www.anello-oro.hu, Karl Ékszer: http://karl-ekszer.hu, NIKO ÉKSZER: www.nikoekszer.hu, Eujewel Ékszerszalon: www.eujewel.com, Splendor Ékszer: www.splendor.hu, Angels Gold: www.angelsgold.huKarl Ékszer
Karl Ékszer

Menyasszonyi csokor – elkapod?
A divatos csokor:


Szereted a kerti virágokat? Akkor neked szól az idei trend, ami a menyasszonyi csokrokat illeti! A hangsúly most a természetességen van! A virágkötők ezúttal élénk színű, sok zölddel megbolondított csokrot képzelnek el a menyasszonynak, amilyet talán első randevúján kapott a kedvesétől. Tavaszi esküvőkhöz az orgonacsokor a legromantikusabb, de a lila színárnyalatok mellett domináns szerephez jut a narancs, és a pink is. Bátran válassz merész színösszeállításokat, hiszen a cél az, hogy a csokrodban úgy tobzódjanak a színek, mint egy tavaszi kertben vagy egy Chagall festményen!

Te milyet szeretnél?

A menyasszonyi csokor sokféle lehet, szinte végtelen variációkkal találkozhatunk a mai kínálatban. Valójában, csak a virágkötő és a megrendelő fantáziája szabhat határt a színek, a virágok és díszítőelemek szebbnél szebb kompozíciójának, de minden, ami a megrendelő számára ízléses és dekoratív, tulajdonképpen megengedett. Fontos, hogy stílusa tükrözze a menyasszony egyéniségét (esetleg készülhet a kedvenc virágaiból is), és kerek egységet alkosson a ruhájával, kiegészítőivel, valamint megfeleljen az esküvői szertartás elvárásainak, és összhangban legyen a virágdekorációval.
Lehet körcsokor vagy leomló, karra fektetett, csepp formájú vagy csuklóra erősített, kicsi vagy nagy, elegáns vagy vadvirágos, modern illetve romantikus, élénk színű, fehér vagy pasztell, a választék tényleg kimeríthetetlen.Medinilla Virágművészet
Medinilla Virágművészet

A hagyomány szerint a menyasszonyi csokornak hófehérnek kell lennie, hiszen a tisztaságot szimbolizálja, ha pedig liliomból készült, akkor az ártatlanságot. Manapság a menyasszonyok többsége azonban krémszínű, vagy ekrü ruhát választ, ehhez pedig jobban illenek a törtfehér árnyalatok. Ha a csokor letisztult, világos színekből áll, nagyobb hangsúly kerül a menyasszony arcára, illetve a ruhájára. A színes csokrok inkább elvonják a figyelmet, ezért olyan menyasszonyoknak ajánlott, akik nem szeretnek a figyelem középpontjában lenni.Medinilla Virágművészet
Medinilla Virágművészet

Ha igazi dívának érzed magad, választhatsz különleges, extravagáns virágkompozíciót, intenzív színekkel, esetleg merész díszítőelemekkel, tollakkal, gyöngyökkel, kristályokkal. Romantikus lelkületű arákhoz leginkább a púderes és pasztellszínek illenek, például a rózsaszín, mályva, halványlila, levendula. Lehet rózsákból álló tömör gömbcsokor, vagy nyújtott fazonú, hosszú szárral, szatén szalaggal átkötve, esetenként gyöngyökkel díszített csokortartóval, csipke körgallérral. Hozzá illő virágok pl.: szellőrózsa, orchidea, színes kála.Medinilla Virágművészet
Medinilla Virágművészet

A természetesség kedvelőinek zöld és sárga színek ajánlottak, buja csokor, amely a természet lágy ölét idézi fel bennünk. Például: orchidea, frézia, esetleg kövirózsa.

Bohémeknek a színes, nyári csokrok ideálisak, a napsugár színeiben: aranysárga, narancs, citromsárga. Szép összeállítást kaphatunk búzakalász és napraforgó, vagy akár mezei virágok felhasználásával is.
  Amalor Esküvői Virág  

Ha elegáns csokrot szeretnél, mindenképp maradj a hagyományos fehér, vagy az ekrü, törtfehér, illetve krémszínek mellett. A fehér kála nem igényel túl sok díszítést, már önmagában is előkelő megjelenést ad. Egy kis zölddel variálva, nyújtott fazonú csokorba fogva igazán egyszerű és elegáns kompozíció. Díszíthető igazgyöngyökkel vagy Swarovski kristályokkal.
Amalor Esküvői Virág
Medinilla Virágművészet
Amalor Esküvői Virág

A vörös rózsa egyszerre romantikus és elegáns, ugyanakkor klasszikus megoldás, hiszen az igaz szerelem jelképe.
A menyasszonyi csokrot és a virágdekorációkat érdemes egy hónappal az esküvő előtt megrendelni!

Szaküzletek, amiket ajánlunk:

Laura Virág: www.lauravirag.hu, Amalor Esküvői Virág: www.amalor.hu, Szirom – Menyasszonyi Csokor Rendelés: www.szirom.hu, Medinilla Virágművészet: www.medinilla.hu


Esküvői torta – az édesszájúak kedvence!


A Cziniel Cukrászda üzletvezető helyettese, Németh Ildikó segített nekünk abban, hogy kimazsolázzuk számodra azokat a fontos információkat, amelyeket az esküvői tortákról tudnod kell!
Ildikó szerint a folyamatosan változó divat a tortákon is meglátszik. Ízekben inkább a klasszikusak a kelendőbbek, dekoráció terén azonban egyre fantáziadúsabb mind a kínálat, mind a megrendelők igénye.
A Cziniel Cukrászda munkatársai mindig figyelembe veszik, hogy a vendégek mit szeretnének. Segítenek nektek abban, hogy az elképzeléseitek harmóniában valósuljanak meg, akkor is, ha konkrét ötletekkel fordultok hozzájuk, és akkor is, ha tanácstalanok vagytok a menyasszonyi tortát illetően. Ha még nem álmodtátok meg, hogy milyen tortával szeretnétek elkápráztatni a vendégeiteket, akkor saját albumuk képeivel, és Amerikából rendelt, kifejezetten esküvői tortákat bemutató újságokkal segítenek a döntésben. Az sem okoz nekik gondot, ha az internet adta lehetőségeket kihasználva, ti magatok szemezgettek a tortakülönlegességek közül, esetleg 4-5 kép alapján válogatjátok össze a dekoráció fő elemeit.

Ildikó elmondása szerint a menyasszonyi torta dekorációjának megválasztásakor több szempontot is figyelembe kell venni. Az első tájékoztató beszélgetés során szükséges letisztázni, hogy hány meghívott vendégnek készül a torta, mekkora legyen, milyen ízkombinációkat képzeltetek el, aminek az eldöntését kóstolóval segítik. Ezt követően kerül szóba a díszítés, amelynek során szemük előtt tartják a megrendelők saját igényeit, de tanácsokkal, szakmai tapasztalatukkal segítenek abban, hogy a végeredmény a lehető legtökéletesebb legyen.
A torta díszítésénél nagyon fontos, hogy összhangban legyen a menyasszonyi ruha és az esküvő stílusával. Az alapszín megválasztáshoz a menyasszonyi ruha színe a mérvadó, a torta oldaldíszítésénél figyelembe kell venni a ruha díszítőelemeit, mert ezüst-, arany- és fehér színű ehető cukorgyöngyökkel, marcipán fodrokkal, fehér glazúrral sokféle mintát készíthetnek. A végleges díszítésnél sokan az esküvő terítékében, illetve, a helyszín dekorációjában megjelenő színeket, valamint a menyasszonyi csokorban lévő virágok fajtáit és színárnyalatait szeretik viszontlátni a tortán. A virágok általában marcipánból készülnek, de ez változó, a rendelő kívánságától függően. A pontos szín eléréséhez színmintát szoktak kérni, ami lehet akár egy szalvéta is. A torta borítása legtöbb esetben marcipán, mert jól formázható és amellett, hogy finom, nagyon esztétikus is. Annak, aki nem szereti a marcipánt, még sok más lehetőség áll a rendelkezésére.
Ildikó másik fontos tanácsa, hogy az esküvő előtt legalább 3-5 héttel korábban szükséges a rendelést leadnotok. Az esetleges változtatások miatt szoktak kissé hosszabb határidőt ajánlani.
Az egyik ok lehet, ha egyedi nászpárt szeretnétek, mert annak bizony van egy elkészítési ideje!: formázni kell, száradnia kell. A másik ok lehet, hogy a marcipán vagy egyéb virágok tekintetében nem tudjátok még a pontos színeket. Gyakran előfordul, hogy csak a torta megrendelése után választja ki a jegyespár a menyasszonyi csokrot. Harmadik ok lehet, hogy némely tortaállványból véges a cukrászda kapacitása, ezért ajánlatos előre lefoglalni. Negyedik ok például, hogy újabban divatos lett ajándékkal kedveskedni a násznépnek. Erre is különféle megoldásokat kínálnak, amire szintén muszáj időt hagyni, hogy átgondoljátok, illetve a pontos mennyiséget meghatározhassátok. Lehet mézes tésztából készült szívecskékkel kedveskedni, amit akár ültető kártyaként is használhatnak, és majd elviszik haza. De szokás a távozó vendégeknek kóstolót adni, amelyhez előre csomagolt sütemények széles választékát kínáljuk dobozba összeállítva. Ötödik ok pedig a kísérő torták kiválasztása, a sós- és édes aprósütemények mennyiségének meghatározása.
Ildikó szerint a tortaválasztásnál arra is ügyelnetek kell, hogy ha például egymásra épített tortát választotok, akkor csak a szint felvágása után tudtok a következő szinten lévő ízhez hozzájutni. Az egymásra épített tortáknál fontos, hogy az alsó szintre olyan tortát válasszatok, ami elbírja a ránehezedő súlyt. Ilyen torták lehetnek: csokoládé, csokoládé meggyel, Stefánia, Sacher, dió, gesztenye, puncs, angol puncs. Ezekben a tortákban van belső állvány, ami megkönnyíti a torta felszeletelését, és segít a súly elosztásában.
Végezetül pedig arról is tájékoztatunk benneteket, hogy mitől függ a menyasszonyi torta ára:
A torta árát befolyásolja, hogy milyen ízből, ízekből készítik el, és milyen díszítést kérnek.
A Cziniel Cukrászda a tortaállványra kauciót számol fel, ami teljes egészében visszajár, amikor visszaviszitek az állványt.


Kapcsolódó cikkek:

Az idei kedvenc színeink »
Fénypont: a menyasszonyi ruhák »
Jó tanácsok jövendőbeli aráknak »
Hercegnő vagy szédítő szexistennő leszel a nagy napon? »
Hungoro, ahol az ékszereké a főszerep! (videó) »
Álomruhák a legnagyobbaktól »
Kölcsönözzem vagy megvegyem? »
Kölcsönveszem, de honnan és hogyan? »
Legyen csak az enyém... »
A menyasszony elengedhetetlen kiegészítői (Hetedik rész) »


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés