Haláli halálfejek

Régen csak a rockerek és a punkok hordták, mára viszont észrevétlenül bekúszott a divat világába. A halálfejes ruhák meghódították a kifutókat, és az utcán is egyre többször botlunk bele ebbe a mintába. De jó ez nekünk?

Alexander McQueen védjegyévé váltak a halálfejek sáljainak, pólóinak, cipőinek és táskáinak köszönhetően, talán az Ő hatására egyre több tervező adja a nevét ehhez a „haláli” mintához.

McQueen ízléses darabjai természetesen minden divatrajongó számára kötelező darabnak tekinthetők, hiszen visszafogottak, mégis vadak, táskái és sáljai tökéletes kiegészítők bármilyen ruhához. A februárban elhunyt tervező nem tudott mellényúlni a halálfejes mintával sem.

Az olcsóbb, mindenki számára elérhető ruhák között azonban találunk „merészebb” darabokat is.

A halálfejes overall csak a kezdete a furcsa megoldásoknak, akad még 3D-s póló is, de egész gyerekruha-kollekcióra is bukkanhatunk, ha elég alaposan keresünk. A halálfejes rugdalózók, babazoknik, babasapkák és cumik között meglepően nagy a választék.Cipők terén is van miből válogatnunk. A halálfejes sarkaktól kezdve a teljesen mintás párokig minden megtalálható a piacon. Itt is akadhatunk szép és ízléses darabokra, de legtöbbjük már a giccses felé közelít.

 

 

A halálfejes táskák közül igen kevés olyat találhatunk, ami ne lenne túlcicomázva, esetleg ne tűnne ócskának.

Itt is McQueen egyik táskakollekcióját szeretném kiemelni: az elegáns találkozott a halálfejessel, amiből jó néhány gyönyörű, ékszerdobozra hajazó táskacsoda született.

A sztárok is szívesen hordják a halálfejes mintát. Madonna Ed Hardy pólóját kapta magára egyik délutáni sétájára, Christina Aguilera pedig egy egyszerű fehér alapon szürke halálfejes topot húzott domborodó pocakjára. Ashley Simpson és Mary-Kate Olsen egy McQueen-sállal dobták fel összeállításukat.Nem feltétlenül kell designer darabokat vásárolnunk a halálfejes ruhákból és kiegészítőkből ahhoz, hogy divatosak és stílusosak legyünk. Vigyáznunk kell arra, hogy ne essünk túlzásokba, egyszerre csak egy ruhadarabon viseljük a koponyákat, és azon is csak mértékletesen –ekkor újítónak és stílusosnak fogunk tűnni. Ti mit gondoltok erről?

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés