Harcos pillangószárnyakon - Beke Luca

A magyar divattervező-gárda ifjoncai még ki sem reppentek az iskolapadból, máris hazai versenyeken tarolnak és nemzetközi mezőnyökben mérettetik meg magukat. Nem is akárhogy. Tavaly Bódis Boglárka vitte a prímet, az idén Beke Luca jeleskedett a Triumph világversenyén. Itthon első, Sanghai-ban pedig harmadik helyezést elérve. Luca a Modart Művészeti- és Divatiskola végzős diákja, és a döntő helyszínén egyből két állásajánlatot is kapott, a Vogue főszerkesztője pedig nagy jövőt jósolt neki.

   

 

  
Az idei versenykiírás Sárkány és Pillangó név alatt futott. Luca ez alapján álmodta meg saját sárkánypillangóját, amit Reborn Warriornak keresztelt el. Ihletet kapott a kínai agyaghadseregből, a pikkelyek és a törékeny szerkezet pedig megidézte a kétféle állatfajt. A ’páncélnemű’ több, mint 8000 egyénileg kivágott, apró bőrpikkelyből áll össze és egy hónapig készült éjt nappalá téve.
   
   

’’Egy olyan nő lebegett a szemem előtt a tervezés során, aki nem mutathatja meg a valódi énjét a világnak, mert az elvárások és a támadások ellen vértet kell viselnie.’’ – fogalmazta meg a fiatal tervező a jelen nőjének helyzetét. Beke Luca fehérneműt mindenkinek!

 

Szentesi Évi

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés