Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 1.rész

Luxus és művészet.

Nehéz néhány mondattal leírni egy haute couture bemutatót, mert annyi művészet, annyi munka van benne, hogy órákig lehetne elemezgetni egy egy műalkotást. A haute couture az álmodozásról szól, a pompáról, az eleganciáról, a legmagasabb szakmai tudásról.

Christian Lacroix

A színek kavalkádja, a barokk burjánzása, csipke, tüllök, masnik, fodrok, tollak, kövek, hatalmas volumenek, csodálatos anyagok. Talán nem minden ízlésnek felel meg ez a kissé túldíszített stílus, amely távol áll minden minimalista irányzattól. Mindenhonnan merít, a nyolcvanas évekből, a Belle Epoque-ból, a Tahiti táncosnők stílusából. Rengeteg spanyol részletet gyűjt össze, a flamenco, a bikaviadalok hangulatára jellemző színeket, formákat, például hatalmas volumenű fodros ruhák, piros fekete árnyalatok párosítása.
Tengerész ihletésű blézerei, mintha a XIX. századból léptek volna elő.

Armani Privé

Armani haute couture kollekciójából tökéletesen válogathatnak majd az Oscarra igyekvő sztárok, biztos, hogy gyönyörűen festenek majd a vörös szőnyegen a fényes anyagokból készült elegáns, hosszú ruhákban. Armani a 30-as 40-es évek hangulatát idézi fel, és a keleti hagyományokhoz nyúl, modernizálva a formákat. A kimonók tipikus hímzett selymét használja, s bár néha a szabások is emlékeztetnek erre a ruhadarabra, teljesen a városi szofisztikált nőre alakítva jelennek meg. Térdig érő ceruzaszoknyák, az ujjak és a vállak szerkesztett formákat mutatnak. Csipkékkel, rojtokkal és egyéb aplikációkkal díszített újfajta kosztümök. Főleg fekete és szürke árnyalatok, némi homokszínnel, bronzzal és fehérrel vegyítve. A virágminták rózsaszínből, narancsból, lilából állnak össze.Christian Dior


John Galliano ismét meglepetést okozott idei haute couture bemutatójával. Hatalmas szoknyák és ujjak, amelyek még vékonyabbnak mutatják a teljesen szűk derekakat. Mintha a New Look modern változatát vonultatná fel, amelyet ugyebár maga Christian Dior vezetett be az ötvenes években. Az ujjak könyökig érnek, a szoknyák térdig. A szoknyák belseje sokszor virágmintás.
Gazdagon díszített anyagok, a színek a törtfehértől a mustársárgán és a kékeken keresztül az élénk vörösig mind gyönygház fényűek. A hatalmas szoknyák, szinte krinolinok, a fodrok, a húzások, a holland ujjak, a brüsszeli csipke, a XV. Lajos korabeli kínai porcelánra emlékeztető minták XVIII. századi inspirációra utalnak. A styling hatalmas tollas kalapokkal egészül ki.


Kapcsolódó cikkek:

Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 2. »
Haute Couture bemutatók 2009 Párizs 3.rész »

Kapcsolódó képgalériák:

Christian Lacroix 2009
Armani Privé 2009
Christian Dior 2009

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés