Házi wellness fillérekből

Nem kérdés, hogy mindenkiben ott bujkál a hedonizmus és a hiúság is, így a kényeztetés és szépülés fúziójára senki sem mond nemet – épp ezért egyre népszerűbbek a különféle wellness kezelések és eljárások.

Az azonban már kevésbé kellemes kérdés, hogy mennyiért juthatunk hozzá mindezekhez. Nos, a jó hír az, hogy a konyhaszekrényben, hűtőben és fürdőszobában egy komplett wellness kezelés komponensei lapulnak, és aki meri használni őket, kellemes és szépítő pillanatokat élhet át anélkül, hogy lenullázná a bankszámláját. Ráadásul mindezt környezetbarát módon.

 

Az első lépés annak feltérképezése, hogy miből gazdálkodhatunk. A legfontosabb szépészeti alapanyagok zöme megtalálható egy átlagos háztartásban, csak látni kell bennük a potenciált.

Méz: Nemcsak hidratál, hanem összehúzó és fertőtlenítő hatása is van. Remekül használható kényeztető fürdőkhöz és pakolásokhoz is. Utóbbi esetben nemcsak hatóanyagai, hanem állaga is kiaknázható. További rokonszenves tulajdonsága, hogy az illóolajok vivőanyagául szolgál, így érdemes mézbe keverni, ha élvezni szeretnénk a hatásukat.

Tej: Tusfürdők, habfürdők és pakolások közkedvelt alkotóeleme, ugyanis nagyon jót tesz a száraz bőrnek. Már azzal is kellemes pillanatokat szerezhetünk magunknak, ha elmerülünk egy kád tejes fürdőben, de tovább fokozható az élmény némi illóolajjal. Ugyanígy jó szolgálatot tesz a tej arcpakolások összetevőjeként.


 

Joghurt: A mézhez hasonlóan érdemes kiaknázni krémes állagát és a többi, nehezebben integrálható összetevőt belekeverni, illetve a joghurt is szolgálhat vivőanyagként, ha illóolajokkal szeretnénk kényeztetni magunkat. Beltartalmát tekintve hámlasztó hatása érdemel említést, illetve a benne található jó baktériumok, melyek nemcsak az emésztésnek kedveznek, hanem a bőrnek is barátai.

Zab: Kevesen tudják, hogy a zab kitűnő bőrápoló szer. Megnyugtatja a száraz és érzékeny bőrt, ezenkívül tisztítószerként is hadrendbe állítható, ugyanis úgy távolítja el a szennyeződéseket, hogy közben nem irritálja a bőrt. Legegyszerűbben úgy lehet felhasználni, hogy fogunk egy kiszanált harisnyát, a szárába beledobunk egy-két maréknyi zablisztet, a megfelelő helyen elvágjuk, egy határozott csomóval rögzítjük és beletesszük a fürdővízbe, hogy alaposan kiázhassanak belőle a hatóanyagok, amik gyönyörűvé varázsolják a bőrünket.

Cukor vagy só: Elsősorban durva szerkezetüket érdemes kihasználni, ami elsőrangú bőrradírrá teszi őket. Remekül hámlasztanak és serkentik a vérkeringést, tehát a házi wellness központban a helyük. Cukorból barnát, sóból pedig tengerit érdemes választani ilyen célból, őrölt kávéval keverve pedig tovább fokozható a hatás. Ősi és rendkívül jó hatású testradírnak számít a tengeri só és olívaolaj keveréke, érdemes kipróbálni.

Avokádó: Tele van hidratáló olajokkal, fehérjével, valamint A- és E-vitaminnal, nem csoda hát, hogy gyakran találkozni vele különféle kozmetikumok összetevőjeként. A házi wellness terepén is remekül kamatoztathatók azonban kedvező tulajdonságai.

Uborka: Tisztítja és hűsíti az arcot, valamint csökkenti a szem alatti táskákat, vétek lenn tehát kihagyni.

 

Citrom: A leve természetes összehúzó szer, a zsíros bőrt pedig visszatereli az egészséges PH tartományába. Kevésbé köztudott, hogy körömerősítőként is jó eredményeket lehet vele elérni, illetve elszíneződött körmök esetén jelenthet mentsvárat. Vízzel felhígítva arctonikként is használható, ugyanis új életre kelti a bőrt.

Almaecet: Gazdag hatóanyagai a szépségápolás terén is bevethetők. Segít helyreállítani a bőr természetes PH-értékét, a hajat pedig elképzelhetetlenül fényessé varázsolja, ha leöblítjük vele.

Olívaolaj: Ősi és univerzális szépítőszer. A bőrnek, a hajnak és a körömnek valóságos áldás, különösen az extraszűz változat. Érdemes egy keveset keverni a hajbalzsamba vagy pakolásba, mert a legreménytelenebbnek tűnő hajat is új életre kelti néhány használat után. Körmökre kenve erősíti azokat és regenerálja a körömtájéki bőrt. Ugyanígy a bőrt is táplálja és lassítja az öregedést.

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés