Heves jeges

Karl Lagerfeld túllőtt legutóbbi párizsi divatbemutatójával a célon! Legalábbis környezetvédelmi szempontból mindenképp.

Míg a világon egyre inkább középpontba kerül a környezetvédelem, és már a kormányok is hathatós megoldásokat igyekeznek bevezetni, addig Lagerfeld, Párizsban sokak nem tetszését vonta magára a Chanel legutóbbi bemutatóján.A ruhákkal nem is volt baj, annál inkább a díszlettel. Ugyanis Karl, aki már korábban is hozott néhány megkérdőjelezhető döntést, – emlékeztek, hogy Photoshoppal keskenyebbre retusálta a modellek derekát a saját fejüknél? - most egy 265 tonnás jégtömböt hozatott el az Északi-sarkról (Észak-Svédországból), hogy a kifutóra állítva megfelelő hangulatot teremtsen 2010-es őszi/téli ruhái számára. A gleccsert 6 napon keresztül 35 jégszobor faragó alakította, hogy az elnyerje a tervező tetszését.
A környezetromboló díszlet egyetlen oka pedig az volt, hogy Lagerfeld legújabb kollekciójának a svéd Jég Hotel volt az ihletője. Kár, hogy az életterüket vesztő jegesmedvék már nem jutottak a tervező eszébe… mikor leadta a rendelést erre a kis show elemre.
Hogy a divatrajongó közönség még inkább átélje az élményt, a párizsi Grand Palais-ban megrendezett bemutató alatt a hőmérséklet nem haladta meg a fagypontot.


Lagerfeld a bemutatót követően így reagált a riporterek kérdéseire:

„Érzett idén bármiféle felmelegedést? Talán az egész csak egy kitaláció, ki tudja?”

Nos, Karl Lagerfeld szerint nyugodtan készülhetünk a télre, mert jégtömbök ide vagy oda, lesz még zimankó. Még jó, hogy ez nem Lagerfelden múlik.

Ti mit szóltok az ilyen húzásokhoz? Tetszik vagy sem?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés