Hogy jön Bambi a divathoz?

Az utcai stílust újra sikkesé és őrülten divatossá teszi egy angol divattervező, Mrs. McCartney, aki idén Disney-szereplőket is felkért kollekciója népszerűsítéséhez. Kollekciója vad, mégis édes és mesésen hordható, épp olyan, mint amit elvárunk egy angol hölgytől.

Nézzetek bele a bemutatóba:

Stella McCartney (38) 2009 őszi-téli hirdetési kampánya olyan, mintha épp kivágtak volna egy jelenetet az egyik bájos Disney meséből, a Bambiból. Sok tervezgetés és álmodozás után döntött a mesekollekció mellett Stella, aki már gyerekkora óta nagy Bambiimádó, és 12 éves kora óta kacérkodik a ruhatervezéssel.

Idén megadatott számára az a lehetőség, hogy kollekciójában ötvözze ezt a két szenvedélyét. Az angol divattervező modellje a francia származású, 18 éves Sigrid Agren, akinek a tekintete McCartney kisasszony szerint épp olyan, mint a világhírű kis Bambié.

Stella McCartney szülei az egykori Beatles tag Sir Paul McCartney és annak első felesége, az 1998-ban elhunyt fényképész és állatvédő Linda McCartney. Rosszmájú kollégái szerint csak apjának köszönheti sikereit, ezt azonban Stella igen korán megcáfolta, mikor sikereit sikerekre halmozta. Egy másik érdekesség, hogy a londoni származású divattervezőnő, édesanyja nyomdokait követve ő maga is vegetáriánus és nagy állatvédő hírében áll, ruháiban nem használ sem szőrmét, sem valódi bőrt. Dolgozik viszont egyéb állati eredetű anyagokkal, például gyapjúval és selyemmel. Idei kollekciójának ihletője épp emiatt, a már említett Disney által világhírűvé vált szomorú szemű őzike, Bambi: „Hatalmas Bambirajongó vagyok, és a film emlékeztet engem a mamámra” – tette közzé Stella egy londoni sajtótájékoztatón.

A tervező az ősz színeit alkalmazta, kerülte a színes, rikító darabokat. A selyem és a csipke szinte az összes ruhában felfedezhető. „A kollekció vad és őrülten szexi, melyeket össze akartam vetni Bambi ártatlanságával” – jegyezte meg Stella. A modellek kivétel nélkül fekete műbőr, lakk, vagy szövet lábszárvédőket, ill. sztreccsnadrágokat viseltek, kombinálva a különböző utcai és elegáns viseletekkel. Legérdekesebb darabok, pedig az ún. boyfriend blézer. Ezek olyan női blézerek, melyek úgy néznek ki, mintha a kedvesed óriási zakóját kaptad volna magadra. A bemutatón megjelent sztárok kivétel nélkül elismerően nyilatkoztak a ruhákról, melyek a kritikusok szerint is igazi nőkre lettek megálmodva.

A kampány fotóit Ryan McGinley, egy amerikai divatfotós készítette a nyugat-angliai Worcestershire egyik erdejében. A hirdetések nyomtatott, formában elsőként az olasz, a francia és a brit Vogue magazin szeptemberi számában jelennek majd meg. A ruhák hordhatóak, nőiesek és elegánsak, a kampányfotó kicsit gyerekes és vicces, de mindenképp mesés.

Kapcsolódó cikkek:

Stella McCartney nyári fehérnemű kollekciója »
Stella McCartney 2010 tavaszi kollekció »
Trendi modell-mamák »
Ezek nélkül ne vágj neki az ősznek! »
Ők diktálják a divatot, de hogy néznek ki? »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés