Hordj zöld melltartót!

Ma már mindenhová begyűrűzött a környezetvédelem fogalma. Ráadásul ma már nem csak beszélnek a legtöbb helyen a környezetvédelemről, hanem tényleges lépéseket is tesznek annak érdekében, hogy ne az ember legyen az oka a bolygó ökológiai pusztulásának.

A jobb későn, mint soha elv alapján az utóbbi néhány évben egyre több divatcég is elkezdett azon dolgozni, hogy hogyan is tudná visszaszorítani a károsanyag-kibocsátását termékei gyártása során. Hisz, ha jól végzik a dolgukat, ezzel nem csak pénzt spórolhatnak meg, de lehetővé tehetik az adott márka népszerűségének növekedését is. Elvégre ki ne venne szívesebben olyan terméket, aminek az előállításához nem kell egy fél őserdőt kiirtani?

Az angol Marks and Spencer divatcég éppen ezért most úgy döntött, hogy más márkák nyomába lépve elkezdi legalább egyik termékét a lehető legkörnyezettudatosabb módon előállítani.

 

Jó egy hónapja számoltunk nektek be arról, hogy a Levis ezentúl a Waterless farmerja esetében minimálisra csökkentette a vízfelhasználást a gyártás során, most pedig az öko sorba beállt a M&S is. Csak ők a melltartók gyártását reformálják meg.

A Marks and Spencer Sri Lankán található gyárában a kérdéses darabokhoz víz- és napenergiát használnak fel az előállítás során, illetve évente 6000  fát telepítenek az ország kivágott fáinak helyére, hogy ezzel is minimálisra csökkentsék a természeti károkat. Sri Lanka élővilágának ugyanis közel 90%-a az erdőkben található meg, melyek jelenleg évente 1,6%-kal csökkennek rendszeresen. Így a cég nem csak a környezet, de az ott lakók életkörülményeinek javítását is szem előtt tartja. Ezért döntöttek úgy, hogy az éves faültetés során a fák egy része gyümölcsfákat jelent majd, melyek termésének az eladása a helyieket tovább segítheti anyagilag.

 

A M&S fenntartható gazdasági részlegének vezetője szerint fontos, hogy a környezetbarát termékgyártás ne egyedi legyen a piacon, hanem minél hamarabb és szélesebb körben terjedjen el, mivel a mostani példa is bizonyítja, hogy lehetséges természetbarát módon előállítani a termékeket, csupán egy kicsit több erőfeszítésbe kerül, mint ahogy azt korábban megszokhattuk.

 

Egyébként az így előállított fehérneműk ára nem haladja meg az itthon is kapható jobb minőségű darabokét, így közel 12 ezer forintért kaphatók ezek az öko-melltartók. Ti fizetnétek ennyit a jó ügy érdekében, ha az elkészült darabok jó minőségűek?

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés