Hungoro, ahol az ékszereké a főszerep! (videó)

Tudd meg Te is, mi most a legújabb ékszerkínálat!

Utánajártunk, mi most a legújabb trend a szemet kápráztató ékek terén, és ebben a hatodik alkalommal megrendezett Hungoro Nemzetközi Ékszer és Óra Szalon szakkiállítása volt segítségünkre (Syma Sport- és Rendezvényközpont, 2009. március 5–8.).
Nehéz lenne felsorolnom az összes csecsebecsét, amit megcsodáltunk, ezért csak néhányat emelnék ki a kínálatból – a pénztárcakímélőtől egészen a luxus kategóriáig.

Ha már trendekről van szó, abban biztos lehetsz, hogy a művészi kidolgozású, kézzel készített üvegékszerek sosem mennek ki a divatból. Már csak azért sem, mert egyediek, és mindig az épp aktuális divatszínekben kerülnek piacra, amellett, hogy a klasszikusabb, elegánsabb színvilágot is követik, ezáltal minden korosztály ízlését kielégítik. Az is fontos szempont, hogy nem kell őrült nagy kiadásokba verned magad, hiszen a kollekció egyes darabjait teljesen megfizethető áron kínálják az érdeklődőknek.A Millefiori üvegből készült medáljai hűen tükrözik a cég nevét, hiszen mintázatuk hihetetlenül sok apró virágból és alakzatból áll, különlegességük abban rejlik, hogy minden milliméternyi motívum magas hőfokon megolvasztott üvegdarabkákból tevődik össze. A klasszikus medálokon kívül az egyedi tervezésű nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk és karkötők is a világhírű muránói üvegiparművészek munkáit dicsérik.Azt is megtudtuk, hogy a kiállított modellek egyikét nem más, mint Claudia Schiffer viselte, sőt a cég képviselője egy tippet is adott nekünk, hogy olyan divatosak lehessünk, mint a sztárok. Ehhez elég csupán annyi, hogy a kellően hosszú, medállal ellátott nyakláncot fordítva, a hátunkra lelógatva viseljük – természetesen egy hátul mélyen dekoltált estélyi ruhával –, hogy az ékszerünk érvényesülni tudjon, és igazán egyedi, szexis külsőt kölcsönözzön nekünk.Továbbhaladva a standok rengetegében, olyan különlegességekre bukkantunk még, mint a fa karkötők, amelyek most reneszánszukat élik, és igazán érdekes kontrasztot képeznek a strasszokkal, ékkövekkel, ezüst- és aranycsíkokkal díszítve. Ha már fa, miért ne legyen egyedi tervezésű, dédanyáink korát idéző hajtű? Természetesen apró drágakövekkel kirakva, izgalmas kompozícióban. Na és persze nem feledkezhetünk meg a különféle kristályokról sem, amelyek az olcsóbb kategóriájú ékszereken éppúgy szerepet kaptak, mint a drágább, alkalmi társaikon.A Noir Accessories szlogenje: „Egzotikusak, mint Te!”
Számomra külön csemegének számított, hogy ezek a francia tervezésű, manufakturálisan, kézzel készített divatékszerek nikkelmentesek, így az arra allergiások is bátran viselhetik. Mivel jómagam is a nikkelérzékenyek táborába tartozom, végre félelem nélkül, örömmel estem neki a legújabb divatszínekben pompázó nyakláncoknak, fülbevalóknak és karkötőknek, hogy mindet magamra aggassam.
A kollekció gyakorlatilag kimeríthetetlen, rengeteg szín és forma, valamint stílus sorakozik fel benne. Akár alkalomra, akár szimpla hétköznapokra szeretnénk valami különlegességet, biztos, hogy megtaláljuk a kedvünkre valót. Divatékszereik és kiegészítőik azért is páratlanok a bizsu kategória piacán, mert minden egyes darabot patinás hírű, Európában forgalmazott, magas minőségű és kifogástalan csiszolású kristályokkal díszítettek.


Más egyéb érdekességekre is bukkantunk, például borostyán ékszerekre, fehéraranyba foglalt kagylómedálokra és fülbevalókra, cipőékszerekre és fekete gyémántra. A kiállítás láttán azt kell mondjam, hogy a divatot az ékszeriparban is leginkább az olaszok diktálják. Közülük is kiemelném a Cango & Rinaldi kollekcióját, amely egy igazi olasz donna eleganciáját tükrözi, de az alkalmi darabok mellett megtalálhatóak a nagyon csajos, a mindennapokba könnyen beiktatható mütyürök is. A Swarovski kristályokkal díszített holmik végeláthatatlan választékát képezik a finom bőrkesztyűk, táskák, cipők és csizmák, amelyek átértékelődtek a tervezők keze nyomán, és már magunk sem tudjuk, hogy ékszernek, vagy inkább funkcionális dolognak tekintsük őket.


A nap végén ékszer-divatbemutatóval kedveskedtek nekünk a szervezők. Először azt gondoltuk, hogy addigra már a fejünk búbjáig telve leszünk a látvánnyal, de meglepően tapasztaltuk, hogy egyáltalán nem untuk meg. A bemutató legszebb darabjait a már Olaszországban nagy sikert aratott szíves kollekcióból láthattuk. Egyetértünk az olaszokkal, ráadásul a szív, mint téma, valóban aktuális így tavasszal.


Kapcsolódó cikkek:

Luxusórákról – több részben 3. »
Hírességek tervezték 2. rész »
Hírességek tervezték 1. rész »
Luxusórákról -több részben 6. »
Mennyit ér a csuklód? »
Még egy kis tavasz ! »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés