Így sminkelj kánikulában

Ahogy a meteorológusok már hónapokkal ezelőtt jelezték, a nyár eleji enyhébb meleg után beköszöntött a kánikula, és tartós lehűlés nem is várható szeptemberig.

Érdemes hát berendezkedni a túlélésre, és a forrósághoz igazítani az életritmusunkat. Ennek egyik kardinális eleme a smink, ami komoly dilemmákat okoz, hiszen pillanatok alatt lefolyik az arcunkról, ha pedig ott marad, könnyen irritálhatja a bőrt és alááshatja a komfortérzetünket. Sokan lemondanak ilyenkor az arcfestésről, és talán ez a legkellemesebb megoldás, ám akinek nem tökéletes a bőre vagy a magabiztossághoz kell egy kis smink, annak bizony nincs könnyű dolga. Egy kánikulára hangolt sminkkel azonban megoldódik a probléma.

 

Alapozó

Ha nyári sminkről van szó, a legjobb, ha elhagyjuk az alapozót, és más módon oldjuk meg a bőrhibák elrejtését. Jó megoldás lehet, ha csak korrektort pöttyintünk a problémás területekre, és nem terheljük az arc többi részét nehéz vakolattal. Aki ezt a megoldást választja, figyeljen arra, hogy fényvédős arckrémet használjon, hiszen a nap károsító sugaraitól meg kell védeni a bőrt. Aki nem érzi kielégítőnek a korrektort, próbálkozzon a BB krémekkel, amik nyári sminkez ideálisak. Szinte az összes ilyen termék tartalmaz fényvédőt, de vásárlás előtt érdemes lecsekkolni az összetevőket, nehogy kellemetlen meglepetés legyen a végeredmény. Mivel a BB krémek lényegében színezett hidratálók, nem szükséges arckrémet kenni alájuk, a kánikulában pedig kifejezetten jó döntés, ha kihagyjuk ezt a lépést, mert tartósabb lesz a smink. Aki mindenáron ragaszkodik az alapozóhoz, az válasszon könnyű textúrájú terméket, és azt vékonyan vigye fel az arcra. Itt is fontos kritérium, hogy legyen benne fényvédő, illetve érdemes hidratáló hatásút választani.

Aki bevállalja a minimálsminket, az nyugodtan elfelejtheti a porpúdert és a pirosítót. Akinek fokozottan hajlamos a bőre fényesedésre vagy tökéletes eredményre vágyik, az felteheti a pontot az i-re egy finom porpúder réteggel. Sötétebb tónusú vagy napbarnított bőrön remekül mutat a bronzos hatású púder, a világosabb bőrűek viszont válasszanak finom barackos árnyalatokat.


Szemek

Az alapozóhoz hasonlóan a szemhéjpúdert is érdemes hanyagolni vagy minimalizálni a forróságban, ugyanis könnyen elfolyik, illetve a szemet is irritálhatja. A legkényelmesebb ilyenkor szempillaspirállal kiemelni a szemeket, ami lehetőleg vízálló legyen, hogy az izzadságtól ne kenődjön le. Aki mégis ragaszkodik a szemfestéshez, az választhat természetes, alig észrevehető árnyalatot, aminek az az előnye, hogy kevésbé látszik, ha kárt tesz benne a meleg. A másik alternatíva a bronzos hatású smink, ami remekül illik a napbarnított vagy sötétebb tónusú bőrhöz. A nyár intenzív, vibráló árnyalatai inkább az esti bulikra illenek, oda viszont kötelezőek, már csak azért is, mert a hűvösebb estéken kevésbé folyik le az arcunkról a smink. A hangsúlyos kontúrt viszont kánikulában érdemes hanyagolni, mert egyrészt nem passzol a könnyed nyári szettekhez, másrészt pedig pillanatok alatt elfolyik, és csúnya monokli lesz belőle.

Száj

A száj hidratálásáról és fényvédelméről sokan megfeledkeznek a nyári hónapokban, pedig a hőségben ez fokozottan fontos. Aki a minimálsminkre szavaz, az is kenje be a száját naponta többször fényvédős, hidratáló hatású ajakápolóval. Ezekből színezett változatok is kaphatók, és sokszor nem is kell ennél bonyolultabb sminkben gondolkodni, már ami a szájat illeti. Jó megoldást jelentenek a szájfények is, ám ebből is érdemes könnyed, hidratáló hatású típust választani, és persze ebben a műfajban is elengedhetetlen a fényvédelem. Csillogásuk és intenzív színeik akkor is sokat dobnak a megjelenésen, ha lemondunk az alapozóról és a szemeinket is a lehető legszolidabban festjük. A nehéz, sűrű textúrájú rúzsokat tegyük el hidegebb napokra, és ha ilyenkor sem tudunk rúzs nélkül élni, akkor a könnyű, hidratáló változatokat emeljük le a polcról.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés