Indulhat a koronáért a transzszexuális szépség

Jenna Talackovát első körben kizárták a Donald Trump által alapított Miss Universe verseny kanadai fordulójából, mikor a szervezők rájöttek, hogy hímneműként jött a világra.

Állításuk szerint szó se volt diszkriminációról, nekik az nem tetszett, hogy a jelentkezési lapján hazudott a neméről, azt írta, hogy nőnek született.

 


A 23 éves szépségkirálynő jelölt a vancouveri fordulót már sikerrel vette, mikor az egyik szervezőnek, David Davilának feltűnt, hogy valami nem stimmel vele. Kérdőre is vonta, és akkor derült ki, hogy hímneműként jött a világra ám 19 évesen átoperáltatta magát – teljesen.

„Tisztáznunk kell a helyzetet. Szó sincs diszkriminációról. A kérdést vizsgálhatjuk úgy is, ahogy ő szeretné, de akkor is vannak szabályok, amiket követnünk kell.” – mondja Davila.

 

Miután Talackovát kizárták a versenyből, a szervezők hatalmas rajongói ellenhullámmal találták szemben magukat, a Change.org-on több mint 20 ezer aláírás gyűlt össze a döntés megmásításáért.

Végül győztek, a szervezők tovább engedték Talackovát. A kérdés már csak az, hogy ezek után vajon mennyi esélye van a nyerésre.

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés