Ismerd meg Gabót!

Végre Magyarországon is nő a kereslet az igényes, kreatív, tökéletesen formatervezett divatcikkek iránt. Még nagyobb örömet jelent számomra látni, hogy e divatcikkeket nem csak a külföldi nagy tervezők szalonjából szerzik be a fanatikusok, hanem a hazai tervezők termékeit egyre inkább előtérbe helyezik. Nem véletlen, hiszen látva a kínálatot, igencsak elégedettek lehetünk a feltörekvő generációval. És ha az igényességről, luxusról beszélünk, mi más juthatna eszünkbe a hazai divat világából, mint a Gabo márkanév. Fölkerestük hát Szerencsés Gabriellát, és brand-jéről faggattuk.

Gabó 2007-ben végzett a MOME Textil tanszékén, öltözéktervező szakon. Különös vonzalma a bőr iránt, nem hagyta nyugodni, így szabadidejét az egyetem évei alatt a bőrműhelyben töltötte, ami művészetére a mai napig nagy hatással van.Mióta létezik a „Gabo brand”?

„Gabo brand?! Ez vicces! Gabónak szólít mindenki (akinek kicsit is kedves az élete. :D). Nem elvárható, hogy a Gabriella Szerencses nevet egy külföldi például kiejtse, vagy egyáltalán megjegyezze. Itthon vicces a Szerencse családnév, de egy idegennek inkább nehéz nyelvtörő. Sok Gabo pedig nincs a szakmában. Ezért esett a becenevemre a választás, mint márkanév, azt hiszem diploma előtt.”Gabó mostanában, elsősorban kiegészítőkkel (karkötők, táskák, övek, bőrkabátok) foglalkozik, erre a szezonra pedig, speciálisan egy kesztyű kollekcióval készült. A ruhák most kicsit háttérbe szorultak, de nem véglegesen.Termékeire leginkább jellemző, hogy jó minőségű anyagokkal, finom bőrökkel, különleges felületekkel dolgozik. Előszeretettel alkalmazza a lakk feketét, a lágy bézst, de a színes dolgok is közel állnak hozzá. Kedveli a kontrasztot és a monokróm világot, a vékony es a vastag anyagok játékát. „A lényeg, hogy ne legyen közönséges és műanyaghatású”.

Mi egyenesen beleszerettünk Gabo ízlésvilágába. Nektek hogy tetszik?

 

 

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés