It's not a bag, It's a Birkin!

A divatipar egyik legkönnyebben felismerhető darabja, a Birkin lassan 30 éves pályafutása során legendássá nőtte ki magát. A pazar színekben pompázó táska, melynek jellegzetes ismertető jegyei összetéveszthetetlenné teszik az egész világon, Jane Birkin után kapta a nevét.

 

Az első, mostanra ikonikussá vált táskát 1984-ben készítette Jean-Louis Dumas, Jane Birkin énekesnő által ihletve. Olyan darabot szeretett volna létrehozni, mely azon túl, hogy praktikus, egyedi és időtálló. Az első Birkin bag egy fekete bőr példány volt, melyet a művésznő személyes használatra tartott fenn egészen 2011-ig, mikor is felajánlotta egy jótékonysági aukción, mely a japán földrengés áldozatainak megsegítésére szerveződött.

 

   

 

A Birkin tervezését illetően is egyedit alkotott a Hermés, hiszen minden darab a legkiválóbb minőségű alapanyagokból születik, melyek közül az egyik legdrágábbak a sósvízi krokodil bőréből készült táskák. Minden egyes Birkin esetében fontos, hogy a belső rész színe passzoljon a külsővel, valamint nem hiányozhatnak a kötelező díszítő elemek sem, úgy mint; a lakat, a kulcs és a fém rátétek. A jellegzetes háromszögre emlékeztető, oldalán enyhén lekerekedő formán kívül ismertető jegye még az a klasszikus fülmegoldás, mely kiemeli a többi, esetleg hasonló fazonú táska közül.

 

   

 

Miután a Hermés színvilágában mindig is a gazdagságra törekedett a Birkinekkel kapcsolatban, a legendássá vált narancssárga árnyalatoktól kezdve, a rózsaszínen át, egészen a türkizig, minden színben fellelhető a táska.

 

   

 

   

 

Kézitáskaként 25, 30, 35 és 40 centiméteres darabok elérhetők, az 50 és 55- ös méret pedig utazáshoz ajánlott.

 

   

 

A Birkin, mint a divattörténet egyik alapdarabja minden valószínűség szerint beváltja az annó hozzá fűzött reményeket, hiszen nem csupán jól mutat, hanem örök értékeket is hordoz... mert ő nem egy táska, ő egy Birkin!

 

 

Szabó Lili  

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés