John Varvatos a rock n roll designer

"Dandy meets rocker meets romantic."

John Varvatos  - a név alapján talán nem meglepő – görög bevándorlók gyermekeként született Detroit külvárosában. 1983-tól a Polo Ralph Lauren-nél majd 90-től Calvin Klein- nél dolgozott.
95- ben visszatért ugyan a Polo-hoz, de 99-ben már megalkotta első kollekcióját és útjára indította John Varvatos néven a márkát.

Hagyományos szabóság, modern anyagok és rock n roll. A luxustermékeknél kötelező igényes kivitelezés és némi second hand hangulat. Röviden ennyi a titok, ami a márkát mára a legnagyobbak közé emelte.

 
 
2008-2009 Ősz-Tél 2009 Tavasz-Nyár

2000- ben a Converse felkérte, hogy tervezzen részükre néhány tornacipőt és az együttműködés olyan gyümölcsözőnek bizonyult, hogy még ma is tart . Hathatós közreműködésével a márka a nagyközönség előtt is legalizálta évtizedek óta fennálló szoros kapcsolatát a rockzenével.


Számos alapítványt és szervezetet támogat, természetesen ezek is valamiképp a zenéhez kapcsolódnak. ( pl. VH1 Save the Music Foundation )
Munkáival számtalan díjat nyert már, legutóbb 2007-ben a GQ magazin választotta az év tervezőjének.
Varvatos egy igazi rajongó, aki miután tehetségét a saját szakterületén kamatoztatta, visszatért ahhoz a közeghez ami mindig is érdekelte és inspirálta, ez pedig nem más, mint a rockzene. Tervezői munkája, kollekciói és minden egyéb megmozdulása egy irányba, egy világ felé mutat, ahol igazán jól mutat, ahol a hegyeken Marshall és Vox feliratok ragyognak, ahol hangszórókból épülnek a falak .

Kapcsolódó képgalériák:

varvatos ősz
varvatos tavasz
varvatos converse

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés