Kerüld el a sminkbakikat!

Arcunk festése remek lehetőséget biztosít arra, hogy a külvilágnak is megmutathassuk szépségünket. Egy szép smink elkészítése viszont nem egyszerű feladat. Most eláruljuk nektek, mik azok a bakik, amiket még véletlenül se kövessetek el, mert akár tíz évvel öregebbnek is tűnhettek általuk.

Régóta ismert tény, hogy a fiatalabbak mindig idősebbnek, az idősebbek pedig fiatalabbnak szeretnének tűnni, amit egy jól elkészített sminkkel meg is lehet valósítani. Ugyanakkor egy elrontott arcfestéssel olyan hibáinkra hívhatjuk fel a figyelmet, amire valójában nem kellene.

Szemfestés

A szem a lélek tükre. Nos, valljuk be, ez a mondás tényleg igaz, hiszen az arcot leginkább a tekintet határozza meg. Ezért is fontos odafigyelni, hogyan és mennyire festjük ki a szemeinket. Az alsó pillákat például felesleges kispirálozni, mert úgyis lepereg róluk a festék, és csak szem alatti karikák érzését kelthetik. Mivel a szemceruza könnyebben elkenődik, célszerűbb tust használni, amivel csábítóvá tehetitek a tekinteteket hosszabb időre is.

Színek

A helyesen kiválasztott szemfestékek kiemelhetik szemünk szépségét. Azonban vannak olyan színek, amiket ne használjatok, mert elronthatja, az amúgy hibátlan összképeteket. Ilyen például a szürke minden árnyalata, hiszen ez a szín árnyékokat vethet a szem alá. Szerintem pedig nincs olyan ember, aki karikás szemekkel szeretne megjelenni. A lila és a kék árnyalatait is óvatosan alkalmazzátok, mert ezek a színek tompává tehetik a tekinteteket.

   

Alapozás

A különböző alapozókkal nagyon óvatosan kell bánni, hiszen ha túl sokat használunk belőlük, akkor kiemelődhetnek azok a bőrhibák, amiket igazából elrejteni szerettünk volna. Ezért mindig törekedjetek a kevesebb több elvére. Ne vigyetek fel az arcbőrötökre nagyobb mennyiségű alapozót vagy korrektort, illetve az is fontos, hogy jó minőségű termékeket használjatok.

   

Reméljük, ezekkel a tippekkel tudtunk nektek segíteni a tökéletes smink elkészítéséhez. Nektek vannak ehhez hasonló jó tanácsaitok?

Képek forrása: flickr.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés