Késésben vagyunk

Mindannyian ismerjük azokat az elbaltázott reggeleket, amikor nem csörög idejében az ébresztőnk vagy éppen mi magunk nyomjuk le a reggeli riasztás hangját. A lényeg a lényeg, késésben vagyunk, 15 percnél több időt nem nagyon szánhatunk öltözködésre, mosakodásra, smink- és frizurakészítésre (léteznek egyének, akik ebből a reggeli Forma1-ből egyébként rendszert csinálnak). Pánikra semmi ok, az alábbi négy gyorstippel gyerekjátékká válik az eredetileg az idővel vívott szélmalomharcnak induló napszak.

Az első és legfontosabb, hogy amint akad szabad fél óránk a napunkban, vessük be magunkat a ruhásszekrény legmélyére és gondoljuk végig azokat az alapdarabjainkat, melyeket biztosan bárhol, bármilyen alkalomra jó szívvel felvennénk. A kedvenceinket keressük, de azért az sem mellékes, hogy könnyen kombinálhatóak legyen szinte bármilyen más darabbal. Állítsunk össze így három szettet, olyanokat, amelyeket vészhelyzetben is elő tudunk kapni. Kombináljuk a kiegészítőket, cipőket, próbáljunk, variálunk. Nem is hinnénk, mekkora segítség lesz ez a legközelebbi, hisztériaközeli, elkésős pánikrohamunk esetén, amikor a legkevésbé tudunk arra összpontosítani, hogy melyik ruhakölteményben nézünk majd ki a legjobban.

A többfunkciós kozmetikumokat csodáknak is nevezhetnénk. Elég csak a színezett hidratálóra gondolni. Egyrészt helyrerakja a bőr vízháztartását, másrészt eltünteti az apróbb bőrhibáinkat, végül a jobb termékek már fényszűrővel is rendelkeznek. Na, ez a multifunkcionális kozmetikum a legjobb barátunk lehet a reggeli gyorssminkelésnél fenti jó tulajdonságainál fogva. Tartsunk készenlétben egy szemcseppet, amely segít a vörös szemek megnyugtatásában is, ha az elalvásunkat netalán egy füstös helyen való, előző esti dorbézolás okozta volna... segítőnk lesz még egy dúsító szempillaspirál, mellyek szigorúan csak a felső pillasort fessük ki, azt viszont rögtön két rétegben, hogy szépen megnyissa álmos tekintetünket.

Hacsak nem tökéletes frizurával szoktunk ébredni, akkor az előző esti szénaboglyánknak semmiképpen se zuhanjunk neki hajvasalóval, körkefével. Elég pár tekergető mozdulat, kössünk laza kontyot vagy lófarkat magunknak, ne most akarjuk megalkotni az év áramvonalas copfját. A füstszagot semlegesíthetjük hajmosás nélkül is, már kaphatóak kifejezetten erre a célra megalkotott készítmények és ne felejtsük el megmentőnket, a szárazsampont se (ennek hiányában némi babapúderrel szórjuk be a hajtöveket).

Végül, de nagyon nem utolsó sorban: az egészséges, megfelelően személyre szabott, teljes értékű reggelit mindennél fontosabbnak tartjuk, ám egy rohanós reggelen természetesen nincs mindenre időnk, örülünk, ha a sarki büfében beszerezzük az életmentő, papírpoharas feketénket. Ettől függetlenül ne feledkezzünk meg minél hamarabb valamilyen rostban gazdag, tápláló reggelit magunkhoz venni a nap folyamán, mert a szervezetünk kimerült és szüksége van az extra energiára. Mindezek után pedig: a tiszteletadás érdekében ne feledkezzünk meg elnézést kérni az illetékesektől, hogy megvárattuk őket és a pontatlanságunk kellemetlenséget okozott nekik. A stílusos ember egyik legfőbb ismérve a jómodora.

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés