Kétszínűség az arcokon

Gondoltátok volna, hogy létezik az a fajta kétszínűség, ami értékelendő, csábos tulajdonság? Ha ez a figyelemfelkeltő vonás éppenséggel arcra festve jelenik meg és nem egy csalárd, alakoskodó jellemösszetevő formájában, akkor a válasz egy egyértelmű igen. Erről tanúskodnak a most bemutatásra kerülő sminktrendek is. Valljunk színt és képmutatásra fel!

 

   

 

Elnézve ezeket a sokszínű és nem utolsó sorban bizarr arcfestéseket, az emberi jellem összetettségén mélázhatunk. Semmi sem csak fekete, és semmi sem csak fehér. Nem vagyunk se jók, se rosszak, nem vagyunk se bűnösök, se ártatlanok, cselekedeteink helyes és helytelen szerinti megítélése nem kőbe vésett törvény, hanem egy mozgó horizonton táncoló nézőpont ingatag kérdőjele csupán. Ennél jóval összetettebb, érzékeny gépezet vagyunk, elevenek és főleg sokszínűek! Ez az egymással harcoló két pólus fejeződhet ki az arcunkon, ha a finom, hétköznapi, harmonikusan egybeolvadó sminkekkel ellentétben valami jóval kontrasztosabb megjelenést választunk magunknak.

 

   

 

Ezek a feltűnő arcfestések a szenvedélyes, hedonista, tobzódni vágyó énünk tökéletes kiegészítői lehetnek. Annak a kitörni vágyó, nem hétköznapi valakinek, aki ott belül mindenre képes, itt kinn pedig meg is akarja azt valósítani. Ehhez nyújtanak segítséget ezek a szerénynek kicsit sem mondható, leginkább partiszettekhez ajánlatos sminkek.

 

   

 

Van köztük feltűnésben fürdőző, szemöldökre helyezhető kiegészítő, Kesha ajánlásával szemkörnyékre tehető matrica, továbbá szempillára erősíthető tollazat és csipke. A neonszínekben gazdag szemhéjak ugyancsak erőteljes látványt nyújtanak, Heidi Klum óceánkék használata pedig túlmutat a klasszikus szemhéjfestés vonalain. Nicki Minaj pasztell árnyalata és Christina Aguilera ezüstös szemhéja viszont nem annyira ízlésesen kivitelezett, inkább csak elviekben működő festési technika, ezért óvatosan kell bánni vele!

 

   

 

Az aktív változatosságot mutató és nem kis merészséget követelő kombinációkon túl a hétköznapi sminkelési rutint remekül feldobó lehetőség az ajkak különböző színűre festése. A „kétszínűség” és sokoldalúság kifejeződésének egy jóval szolidabb, mégis hatásos és látványos módja. Ezt a szemvonzó megoldást azzal érhetjük el, ha ugyanannak a színnek két különböző árnyalatát használjuk az alsó és felső ajkakra. Ehhez a módszerhez maga Rihanna is csatlakozott.

 

   

 

   

 

Ha viszont még lebilincselőbb látványt akarunk elérni, akkor az alsó ajkat egy sötétebb színre fessük, esetleg a felsőt egy fakóbb, mattabb árnyalatra pingáljuk, míg az alsót egy fényesebb árnyalatra! Az igazán ütős választás viszont az ajkak közepén használt eltérő szín.  Aki nem kedveli a pepecselést, az se csüggedjen! Az ő praktikus és legalább annyira hatásos megoldása, ha ajkait egészen sötétre festi, lilára, feketére, vagy egyéb meghökkentő, vibráló árnyalatra.

 

   

 

   

 

Aki tehát venné a bátorságot, hogy színt valljon, ki is ő valójában, az gátlás nélkül sokkoljon! De csak színekkel és kizárólag ízléssel!

Valaska Rita

 

Kapcsolódó cikkek:

Neon tekintetek, strasszos ajkak, tüll pillák »

Szerelem első látásra »

Arany vintage és fekete fátyol »

Fényes fém az arcokon »

MAC: Après Chic »

 

 

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés