Kiből lesz a sztár? – 2. rész

Cikkünk 1. részében már láthattátok néhány híresség "egykor és most" képeit, hogy milyenek voltak gyerekként, kamaszként, és hogy mekkora utat tettek meg, amíg kifejlődött a mai, saját stílusuk. Ez alkalommal további három olyan sztár fiatalkorába nyerhettek bepillantást, akik újabb bizonyítékul szolgálnak rá, hogy a csillagok nem születnek, hanem idő kell hozzá, hogy felragyogjanak.

Emma Watson, a Harry Potter filmek sztárja szó szerint a szemünk előtt vált aranyos kislányból igazi, érett nővé. Nem is akármilyenné! Volt már Lagerfeld múzsája, Vogue címlaplány, a Burberry reklámarca, sőt idén először divattervezői tehetségét is megcsillogtatja. A bájos pofijú kislány egy szépséges arcú nővé érett.Hétköznapi ruhatárában megtalálható az egyetemisták minden kedvenc, kényelmes és laza darabja, mint a balerinacipő, a farmersort vagy az egyszerű pólók. A stílusos, divatos és nem utolsó sorban luxuskategóriás öltözékek azonban ugyanúgy köztük vannak. Ezek ifjú kora ellenére nagyon jól mutatnak rajta, és segítségükkel nem csak a filmvásznon, de a való életben is elvarázsol bennünket.
Rihanna mára kifejezetten annak a lánynak a prototípusa lett, akinek a WC ajtó is jól áll. Gyönyörű arca és csodás alakja még az olyan fodrászkatasztrófáknak is sikeresen ellenáll, mint a nemrég, egyik koncertjén bemutatott, alulborotvált, tűzpiros haj. De nem volt ez mindig így! Gyermekkori felvételeit elnézve azt hiszem, Rihannának is jót tett, hogy felnőtt. Mert igaz, hogy kislányként is magával ragadó volt, azért szerencsére az évek múltával nem éppen alacsony homlokát is kinőtte, és így sokkal szebb ,,nagylány” lett belőle. Ez a ,,nagylány” pedig, mint albumának címéből is kiderül, ma már átment ,,rossz lányba”, melyet jelenlegi vagány, punkos és lázadó stílusa csak még inkább alátámaszt. 
Korunk talán legnagyobb zenei és divatikonját, Lady Gagát és az ő nem mindennapi, sőt, gyakran igencsak extrém stílusát senkinek sem kell bemutatni. Aki még nem hallott róla, valószínűleg nem is ezen a bolygón él. A Madonna utódjának kikiáltott énekesnő ugyanis nem csupán rekordokat döntögető számaival és sajtóvisszhangos botrányaival vált híressé, de elődjéhez hasonlóan korszakalkotó ruháival (vagy néha inkább ruhaszerűségeivel) is. Ki gondolná, hogy ez a kedves kislány, aki mintha épp apukájával táncolna a szalagavatóján, az énekesnő maga? Mára ennek az ártatlanságnak és bűbájnak semmi nyoma. Ehelyett jöttek a hatalmas színpadi show-k, melyekben Gaga látványosan elvérzik, a szinte viselhetetlen cipőkreációk, melyekben már ő maga is megbotlott néhányszor, és a lassan már fokozhatatlan videoklipek sora. Hogy mindezek vajon a műsor részei, vagy személyiségének valódi kifejezői, azt azonban csak ő tudhatja. 
Remélhetőleg ezek a sztárok újabb köveket görgettek le a kétségbeesett tinédzserek szívéről, akik bármit megtennének, hogy úgy nézzenek ki, mint kedvenc énekes- vagy színésznőik. A képek talán segíthetnek abban, hogy megbizonyosodjunk affelől, hogy a sztárok is emberek. Emberek, akik nyilvánvalóan tehetségük mellett nem kevés szerencsének, fodrászok, sminkesek és stylistok hosszú sorának, és olykor az idő múlásának is köszönhetik, hogy ma úgy néznek ki, ahogy látjuk őket az újságok címlapján.

Címkék: , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés