Kikelet az üzletekben

A tavaszi katalógusok már láthatók, a választék folyamatosan érkezik az üzletekbe. A vásárlási láz lassan beindul. Mielőtt nekivágnál, hogy a rügyfakadást ruhatárad felfrissítésével is köszöntsd, nézzünk körül a választékban!
Ja, és előtte vess még egy pillantást – vagy többet – a tavaszi–nyári irányzatokról szóló írásainkra. Idén okosan vásárolj!

A kulcsszavakat, mint egy mantrát vésd az eszedbe:

Nude – púderszín – sárga – kék – krokodil – hipózott – szakadt farmer – virágos – répa nadrág – boyfriend blézer – Afrika-overál

Tudod, a feladat nem az, hogy minél több divatos holmid legyen, hanem az a néhány új darab, amit beszerzel, megfeleljen a mostani irányzatoknak, s azt úgy igazítsd, úgy párosítsd, hogy az saját stílusodhoz, saját ruhatáradhoz és saját alkatodhoz illeszkedjen, és téged a legelőnyösebb oldaladról, a legszebbnek mutasson.

Zara

A Zara tavaszi–nyári kollekciója Balmain, Isabel Marant és Stella McCartney idei alkotásaira kacsingat, és el nem ítélhető módon közelebb hozza hozzánk eme divatóriások alkotásait.
Könnyű anyagokat és lágy színeket ajánl, virágmintákat, főleg romantikus stílusban. Földszínekből és natúr árnyalatokból, buggyos nadrágokból, és farmerrel könnyen párosítható blúzokból áll össze a kollekció. Az egészen rövid bőrdzsekik, hosszú pólókkal és még mindig szűk nadrágokkal kombinálhatók.
Megjelenik a kígyó-, a krokodil- és a zebraminta is, de inkább egyszínű a választék.
Az örök kék-fehér párosítás marad, de egy sokkal intenzívebb kék veszi át a sötétkék helyét.
A rockos, városi kinézet és a sivatagi hangulat jól megfér egymás mellett. Egyszerű vonalakból épülő kollekció, amelynek elemeiből valóban könnyen összeállítható, egyedi megjelenést alkothatsz magadnak.


Nude, bézsszínű répafazonú nadrág: 12 990 Ft
Nude, homokszínű ruha, derékban húzott, zsebes, galléros: 16 990 Ft

Absztrakt virágmintás, színes miniruha, húzott ujjú, bő fazonú: 19 990 Ft
Nagy virágmintás, pántos ruha: 12 990 Ft
Apró virágmintás, mell alatt húzott, pántos ruha: 7990 Ft

Hipózott hatású, szakadt farmer: 8990 Ft
Hipózott hatású, kantáros farmernadrág: 12 990 Ft

Sárga nyári ruhák: 12 990–16 990 Ft

Boyfriend blézer csíkos, egyszínű: 12 990–15 990 Ft

80-as évek stílusú válltöméses blézer fehér és fekete: 14 990–15 990 Ft

Krokodilmintás fodros miniszoknya: 12 990 Ft
Krokodilmintás ruha: 18 990 Ft


Bershka

Az Inditex fiatalabb vonala, a Bershka is Balmainra vetette szemeit, főleg a farmernadrágjaival, amelyek koptatottak és térdnél szakadtak. Kockás ingek és rengeteg sort, ahogy egy tinédzsereknek készült kollekciótól elvárható. Mosott pamutok, oversize, vagyis bővebb vonalú felsők, macskanadrágok, a Bershka ruhadarabjai kevesebb kombinációt engedélyeznek, szűkebb skálán mozognak a stílusokat illetően, de így legalább pontosan tudjuk, hogy mit kapunk ott, mire is számítsunk. A határozott, modern, lázadó, de nőies fiatal lányok öltözékeinek üzlete, akiknek fontos, hogy egyéniségük felszínre kerüljön, de emiatt nem akarják kényelmüket elveszíteni. Azért gondoltak a romantikusabb lányokra is a púderszínű mintás ruhákkal és tunikákkal.Krokodilmintás tornacipő: 7990 Ft
Nude, halvány bézs, „A” vonalú felső: 4990 Ft
Hipózott hatású, szakadt farmer: 9990 Ft


Stradivarius

Szintén fiatalos és sportos kollekció, ide már azok is nyugodtan betérhetnek, akik a húszas éveiket tapossák. Nőiesebb ruhadarabok jellemzik, annak ellenére, hogy a kényelem idén itt is az egyik fő szempont. Erre a buggyos nadrágok, a bő blúzok, a nagy kardigánok, az alul behúzott bő ruhák szolgálnak bizonyítékul. Sok a farmer, amelyeket lágy színekkel, és természetes anyagokkal kombinálnak, mint a bőr és a velúr.
A kollekció neve Feel Stadiblue, s nem véletlen, hiszen a kék igen jelentős szerephez jut benne.

A rövid bőrdzsekik innen sem hiányoznak, de természetesen a leggingsek sem. A Stradivarius mindig különös hangsúlyt fektet a kiegészítőkre, így idén is hatalmas fülbevalókkal, fonott övekkel, rojtos táskákkal és sok-sok kendővel dobhatjuk fel kinézetünket.

Izgalmasak a mellnél gumival behúzott overallok, és a virágmintás ruhák, bézzsel, nyerssel, karamellel párosítva.
Sötét türkiz buggyos nadrág: 8990 Ft
Púderes rózsaszín ingruhák övvel: 4990–5990 Ft
Púderes rózsaszín sál: 3990 Ft
Hipózott hatású farmersort: 5990 Ft


Pull and Bear

A legsportosabb márka a spanyolok háza tájáról a Pull and Bear, amelynek férfi kollekciója általában sokkal jobb, de az utóbbi időben egyre jobban felzárkózik a női is. Idén vadnyugati hangulatú a kampány, Mexikó határában fotózták, s talán Jean Paul Gaultier idei alkotásaiból merítették az ihletet. A rövid, folk stílusú ruhák, a barna és a fehér párosítása, a cowboycsizmák, bokacsizmák legalábbis erre utalnak. A fehér ruhák, rövid farmerdzsekikkel kombinálva, igazi vadnyugati stílusban, laza kendőkkel a nyakban. Mindehhez hozzájön még egy jó adag farmer, sokszor sort formában, természetesen kockás inggel.Púderes rózsaszín, háromnegyedes ujjú, alul húzott blézer: 8590 Ft
Hipózott hatású farmer: 12 990 Ft
Sárga, basic ujjatlan felső és póló: 1190–1990 Ft


Folytatása következik a H&M, a Mango és egyéb népszerű üzletek tavaszi kollekcióinak bemutatásával!

Kapcsolódó cikkek:

Akarsz „boho” lenni?  »
Új Inditex márka »
Zara sztori »
Zara = Balmain »
Mit hoz a Zara 2009 nyarán? »
A vásárlás csak a kezdet »
Hol vásárolnak a gazdagok? 4. rész »

Kapcsolódó képgalériák:

Bershka
Zara

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés