Kis Réka

Sminkes

kisrekli@gmail.com
 + 36 30/9841-423

Kezdet:

"1999 tavaszán kerültem Jónás Kata kezei közé, nála tanultam a kezdeti lépéseket, fortélyokat. Vele mentem életem első fotózásaira, forgatásaira nézelődni, leskelődni, asszisztenskedni, hogy mit hogyan kell csinálni. Ebből táplálkozom mind a mai napig, az ő szakmai és profi hozzáállásából. Fokozatosan lettek saját munkáim tehát nem volt egy éles választóvonal, hogy most már 'egyedül" is megállom a helyem sőt mind a mai napig dolgozunk együtt Katával. Nagyon örülök, ha hív  dolgozni egy-két produkcióba, ilyen volt például.a Megasztár,  a Társulat, a Popdaráló, a Szépségkirálynő választás egy kereskedelmi csatornán."

Első munka:

"A legelső munkám, amire reszkető térdekkel érkeztem, egy fodrász szalonban készült egy ici-pici kép, amiből a smink szinte nem is volt kivehető, de nagyon büszke voltam rá, hiszen megjelent nyomtatásban."

Legfontosabb munkák:

"Mindig az aktuális munkát mondanám, az a fontos, ami éppen most készül, alakul. Persze voltak fontos állomások az életemben. Rengeteget köszönhetek Katának, még kezdőként ő ajánlott be Liptai Claudiát sminkelni a Claudia showban. A Big Brother is nagy dolog  volt, a Megasztár, a Társulat is később, ezek mind-mind  Kata jóvoltából. Rendszeresen dolgozom Nánási Pállal, magyar illetve külföldi újságoknak is. Dolgozom-dolgoztam az Rtl-es szombat esti produkciókban, tehetségkutatóban. Dolgoztam a MAC-nél 3 évet külsősként, érdekes volt, sokat tanultam belőle, barátokra leltem, de aztán úgy döntöttem mégsem ez az én utam."

Miben vagy más? 

"Amikor Liptai Claudiát sminkeltem  Precision 2000-nek hívott. :) Szeretem a szépet, szeretem, amikor megszépülnek a kezem alatt az emberek, szeretem amikor elkészülök velük, s ők rácsodálkoznak a tükörképükre. Precíz vagyok, tisztán dolgozom, nem maszatolok. A harmóniát keresem, mi illik egy archoz, mit érdemes kiemelni, hangsúlyozni rajta, milyen a bőrszíne, szemének, hajának színe, milyen személyiség, milyen jellegű a munka."

Hogyan találsz ki egy-egy sminket?

"Egy fotózásnál általában akkor látom először a modellt, tehát viszonylag gyorsan ki kell találnom hogy mit fogok csinálni. Ez persze függ attól, hogy milyen jellegű a fotózás, milyen ruhát visel, mi a szituáció pl.ha vizes fotók készülnek a sminknek vízállónak kell lennie. Itt is a harmónia fontos, hogy harmonizáljon a ruhával, szituációval, ha a fotón, forgatáson szerepe szerint valaki épp csokis sütit süt a családnak kötényben, a három gyerekkel, természetesen nem party sminket készítek műszempillával, hanem natúr sminket, ha viszont este elmegy bulizni és rábízza bébiszitterre a gyerekeket, akkor mehet az alkalmi smink!"

Mit nem szeretsz a munkádban?

"Például korán kelni, pedig  gyakran előfordul, főleg, ha külső forgatás van, vagyis ha szabadban, nem stúdióban forgatunk, és hamar lemegy a nap. Nem ritka a hajnali négy órás kezdés, hogy mire feljön a nap, készen legyenek a szereplők és lehessen rögtön forgatni. Ha korán sötétedik, általában már hidegebb is van, szóval vannak pillanatok amikor szóba kerül a szakmai alázat."

Álommunka:

"Nekem nem személyhez kötődik. Szerintem az  álom  az, amikor szabad kezet kapsz és azt csinálhatsz amit akarsz, bármilyen őrült dolgot is! Erre volt már lehetőségem többször is, de hát mindig vannak új ötleteim. Az sem rossz, ha eljut egy-két szép helyre az ember munka kapcsán."

Vannak tanítványaid?

"Konkrétan nem foglalkozom tanítással, előfordul hogy eljön velem egy-két munkára valaki és nézheti, mit, hogyan kell csinálni és segít nekem például az alapozásban."

Kapcsolódó cikkek:

Jónás Kata »
Rikk Ágnes  »

Címkék:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés