Kisprumik Ádám

Stylist

e-mail: kisprumik@interaktiv.hu
tel: 20/383-0275

Hogyan kerültél a divatszakma közelébe?

"Kilenc évvel ezelőtt csöppentem bele ebben a világba, akkor egy divattal foglalkozó magazinnál dolgoztam. Ez sodort végleg a pályára."
Szükséges szerinted valamiféle végzettség?

"Úgy gondolom, nem a papír a lényeg. Ha tehetséges vagy és szorgalmas, kellő gyakorlat és tapasztalat megszerzése után érvényesülni tudsz végzettség nélkül is. Én például Milánóban, az egyik ismerősömnél tanultam meg a fortélyokat. "
Emlékszel az első önálló feladatodra?
"Igen, egy komoly divatbemutató teljes megszervezését intéztem egy francia divatcégnek."
Melyik munkádra vagy a legbüszkébb?

"Mindig az aktuális munkámra, jelenleg természetesen a Megasztár 4-re. Napi kihívást jelent a Jóban-rosszban és a Joshi barát, de azt hiszem, örökké a szívem csücske marad a „Csak szex és más semmi” című mozisiker. A Tv2-nél szinte minden nagyobb műsor az én irányításom alá tartozik. Jó emlék marad, Cserhalmi Györggyel az Aqua című kisjátékfilm, a Rém rendes család, valamint nagyon sok hazai és külföldi reklámfilm."
Miben vagy más, mint a többiek?

"Nehéz megmondani. Talán abban, hogy engem mindig a személy érdekel. Abból az irányból közelítem meg a feladatot, hogy mi az a karakter, amit az adott színész, szereplő alakít. Érdekel a karakter társadalmi helyzete, az, hogy milyen körülmények között él, milyen helyet foglal el a világban. Ennek alapján alakítom ki, hogy milyen márkákban, milyen árfekvésű ruhákban és milyen stílusban jelenjen meg."


Hogyan közelítesz meg egy munkát?

"Abszolút lelki oldalról próbálom megismerni az „alanyomat”. Ha például a Jóban-rosszban című sorozatba érkezik egy új szereplő, találkozunk egy beszélgetésre, ahol elmondja, milyen színeket, formákat szeret és mi az, amit nem kedvel. Együtt elmegyünk vásárolni, mert ez nem egy fotó, itt az egyénnek huzamosabb ideig jól kell éreznie magát a ruhákban. Törekszem arra, hogy minél előbb közös nevezőre jussunk."
Egyedül dolgozol?

"Nem, van egy állandó asszisztensem, Kalmár Andrea – ő volt a Barátok közt ruhakivitelezője nyolc évig - és van egy csapatom, akikkel a különböző produkciókban együtt dolgozom."
Vannak tanítványaid?

"Most nincsenek, sajnos nem voltak ezzel kapcsolatban túl pozitív tapasztalataim, de mindenre nyitott vagyok. Elméletileg bárki jelentkezhet, de meg kell, hogy előzze egy személyes beszélgetés."
Mitől jó egy stylist?

"Egy stylist akkor igazán jó, ha más oldaláról közelít meg egy-egy munkát, és természetesen alkalmas a kompromisszumokra. Szükséges, hogy nemcsak a személynek, hanem adott szituációnak, jelenetnek is megfeleljen, emellett nemcsak a rendezőnek, producernek, hanem a megrendelőnek is. Most a legizgalmasabb feladatom a Megasztár 4, amely élő, színpadi show lévén különleges kritériumokkal rendelkezik. Ráadásul ezek a gyerekek most először találkoznak profi szakemberrel, furcsa nekik, hogy meghatározzuk az imázsukat, kitaláljuk, hogy a közönségük milyennek szeretné őket látni."
Mi számodra az álommunka?

"Elégedett vagyok azokkal a munkákkal, amit az élet nyújt nekem. Tudom, kicsit nagyképűen hangzik, de ebben az országban ennél többet, ebben a szakmában nem lehet elérni! Ezt szeretném minél tovább megtartani, megfelelő színvonalon művelni, hogy mindenki elégedett lehessen."

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés