Kívül-belül szépítő őszi gyümölcsök

Mese nincs, egyre csak közeledik az ősz. Így aztán kell pár okot találni, hogy miért is örülünk ennek. Mi az őszi gyümölcsök és azok jótékony hatásai miatt kedveltük meg ezt az évszakot.

Már csak pár hét van a nyárból és beköszönt az ősz. De vele együtt olyan értékes gyümölcsök jönnek, mint a szőlő, alma, körte és a szilva. Az első kettőnek különösen nagy szerepe van a szépségápolásban is. Rendszeres fogyasztásukkal fel lehet készülni a téli hónapokra is, de diéták fontos kiegészítői is lehetnek.

Pakolások:
- Hámozz meg és reszelj le egy közepes almát, adj hozzá 2 teáskanál mézet. Ha túl híg lenne, sűrítsd a keveréket kevés hintőporral. Kend az így nyert masszát arcodra, majd 30 perc eltelte után mosd le.
- Kevés nappali krémet keverj ki kiskanálnyi almalével, majd kend az arcodra. Húsz perc elteltével mosd le. A vitaminos pakolástól felfrissül a bőr.
- Ránctalanít a reszelt alma és a tejszín vagy tejföl keveréke. Nyakra, arcra dekoltázsra kiváló, nyugtató hatású. Télen és nyáron használható. Negyed órát kell az arcon hagyni.

Napi egy kg szőlő elfogyasztása egy héten keresztül és szervezetünket mintha kicserélték volna. A boltok polcain sorakoznak a szőlőből készült kozmetikumok, ami nem is csoda, ha arra gondolunk, hogy a benne található hámlasztó anyagok és antioxidánsok hatására a bőr selymessé, feszessé válik, gyümölcssavainak köszönhetően pedig fényes lesz. Jótékony hatását mi is élvezhetjük, ha nagyjából egy maréknyi szőlőszemet villával összetörünk - persze magozás után - és felvisszük arcunkra.
A körte nem tartalmaz kiemelkedő mennyiségű ásványi sót vagy vitamint. Tartalma azonban olyan összetételű, amelyet számos betegség gyógyítására felhasználhatunk. A körtét általában gyulladásos betegségek gyógyítására használják, illetve az emésztési rendszerre és a légutak gyógyítására. Ez nem zárja ki azt, hogy a körte hasson az egész testre. Az átlagosnál nagyobb mennyiségű benne a boron, ami a csontok és az izmok állapotára jótékonyan hat. Kíváló vértisztító.


HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés