Klasszikusan elegáns

Legyen saját stílusod! 4.

Szereted követni a divatot, de nem veszíted el a fejedet egy-egy trendi darab láttán? Tisztes távolságtartással figyeled a legújabb divatról szóló híradásokat? Néha megrohamoz a kétség, hogy talán túl unalmas a kinézeted?Ne hidd, hogy a klasszikus feltétlenül divatjamúltat jelent. A klasszikus stíluson mindig átüt az egyéniség, itt az ember a fontosabb, a ruhadarabok nem vonják magukra a figyelmet.
Visszafogott és elegáns öltözködési mód ez, amely természetesen csak akkor hiteles, ha a viselkedés, a smink, a haj is alátámasztja mindezt. Az ápoltság, tisztaság, kellemes illat minden stílusnál fontos, de itt elengedhetetlen.A klasszikus, elegáns stílusú nő nem hord miniszoknyát, vagy mell alatt elvágott felsőket, egyáltalán nem mutogat sok bőrt magából. Főleg fekete, kék, fehér, barna, bézs színeket visel, amelybe élénk színfoltként a piros, a lila a rózsaszín belefér, de sohasem a narancssárga, a lime-zöld, vagy egyéb rikító árnyalatok. A legelegánsabb viselet mindig a monokróm, amikor minden ruhadarab és kiegészítő egyforma színű.


 

A mintáktól általában óvakodj, ha klasszikus stílusban szeretnél megjelenni, vagy legalábbis ne keverj két-két mintát egymással. Egy visszafogott virágoshoz vagy csíkoshoz mindenképpen hozzá illő egyszínűt párosíts.
Ha bizonytalan vagy, hogy valami beleillik-e az elegáns, klasszikus öltözködési módba, akkor vegyél példát a legelegánsabbakról. Vajon mit húzna fel a mai divatból Audrey Hepburn, ha ma is köztünk lenne?Anne Hathaway Nicole Kidman Claudia Schiffer

A mai sztárok közül Anne Hathaway stílusa klasszikusnak mondható, de Penélope Cruz is sokszor követi ezt a vonalat, no és Nicole Kidman sem az a bohém típus. Nőiesek, szexik, modernek, anélkül, hogy túlzásba esnének, anélkül, hogy túl sokat mutogatnának magukból. Ne félj, nem kell beleolvadni a szürkeségbe, épp ellenkezőleg. Az elegancia minden helyzetben feltűnő és mutatós. Csak éppen nem kirívó! De szerintem, neked nem is ez a célod...
Valentino Valentino Chanel

Jusson eszedbe a kis fekete ruha – az LBD, vagyis a Little Black Dress –, amit unos untalanig emlegetnek divatmagazinok, és évtizedek óta tartja jól kiérdemelt vezető helyét a női megjelenésben. Klasszikus darab, mindig elegáns, s a bizonyos alkalmakra nincs nála megfelelőbb. És szinte semmit sem változott a hosszú évek alatt...
A szoknya jellemzőbb, mint a nadrág, de egy szűkített szabású nadrágkosztümben ugyanolyan elegánsan lehet megjelenni. Még a farmernadrág és a tornacipő is belefér ebbe a stílusba, csak nem a kitaposott fajta, és nem is a flitterekkel kirakott változat. És hát farmernadrágból sem a szakadt, hipózott példányok.

 
Az elegáns nő ha neccharisnyát húz, az biztosan nem a nagy lyukú lesz, ha kardigánt választ – és ezt sokszor megteszi – , nem a kézzel kötött, hosszú, lógós fazon lesz az, hanem a rövid, szűkebb, vékonyabb. Az anyagok természetesek, bőr, selyem, gyapjú és a legritkább esetben poliészter vagy egyéb műszálas.
A kiegészítők nem harsányak, sohasem esnek darabszámban túlzásokba, bár előfordul, hogy egy közülük nagyobb hangsúlyt kap, jelentősebb a mérete. De csakis egy. Egy nagy gyűrű, egy nagy nyakék, külön-külön, együtt sohasem. Az ékszerek is értékesek, de nem ordítóan, a szakavatott szemek azonban rögtön észreveszik a finom részleteket.
Légy klasszikus, hagyd érvényesülni az egyéniségedet, győzedelmeskedj divatirányzatok felett! A ruhatárad összeállítása persze nem lesz kis feladat, sokat kell válogatni, elemezni, és még többet otthagyni az üzletekben. A klasszikus nő nem sznob, nem márkafüggő, de ha teheti a minőséget előnyben részesíti.


Kapcsolódó cikkek:

Használt, de nem akármilyen: a vintage stílus »
Többet sejtet, mint amennyit mutat »
Akarsz „boho” lenni?  »
Kölcsönözzem vagy megvegyem? »
Legyen saját stílusod! »

Kapcsolódó képgalériák:

Klasszikus stílus
Sztárok klasszikus stílusban

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés