Kő, papír, olló

Kellemes hangulat, profi rendezés és kivételesen kedves fogadtatás. November 26-án a Manier ,,Kő, papír, olló” című divatbemutatóján jártunk, ahol tervező és szervező egyaránt kitett magáért.

A front row-ban ülni nagy élmény, ez kétségtelen. Amikor a modellek az ember orra előtt masíroznak el a szinte tapintható közelségű ruhakölteményekben, az mondhatni, minden pénzt megér. Ilyen a valódi 3D-s hatás.
 
 


Mindez Harcsa Veronika élőzenés koncertjével és finom borkóstolással párosult. Hiányérzetünk nem maradt, az este így volt teljes. A Manier szemünkre, fülünkre és ízlésünkre egyaránt mély benyomást tett.

  


Németh Anikó nem csak szivárvány haja miatt lett a magyar divatszakma színfoltja. Akárcsak az haute couture tervezőket, őt is a magas színvonalú szabás- és varrástechnika jellemzi. Kortárs szellemben látványosan aprólékosan alkot.

Ruhái a különleges sziluettek miatt távolról is, a precíz kidolgozottságuk miatt közelről is jól mutatnak. A női testalkat újszerű megformálása mellett a fényes felületek és a részletgazdag motívumok teszik emlékezetessé a márkát.


Iparművészeti alkotásait elnézve kicsit egy egyetemi vizsgabemutatón éreztük magukat. Egy pillanatig se gondoljátok azonban, hogy az amatőrség vagy a kiforratlanság miatt. Ennek oka sokkal inkább a merész megoldások és a szabadszellemű újítások kombinációja volt.


Az Operaház mögötti showroomban az ősz áriája szólt, a modellek az avar helyett mégis mintha felhőkön sétáltak volna. Finom, kecses mozdulatokból álló koreográfiájuk misztikus légkörbe vonta és szinte interaktívvá tette a rendezvényt.


A kirakat előtt ácsorgó tömeg szájtátva bámulta, amint a Manier szalon próbababái életre kelnek, és művészi kivitelezésű ruháikban mutatják be, mit viseljünk idén ősszel és télen, egy elegáns estélyen vagy a hétköznapok utcáin.

 

 

Oláh Dóri

 

 

Fotó: Viasat

Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés