Konsánszky Dóra

divattervező

Showroom: H-1075 Budapest Károly Krt. 3/c
www.konsanszky.com


Tanulmányok:

Konsánszky Dóra a Magyar Iparművészeti Egyetem Bőr – Ruhatervező szakán végzett. (www.mie.hu) Az egyetemi évek közben elnyerte a Nina Ricci – Air France divattervezési ösztöndíját. Párizsban tanult az École Chambre Syndicale de la Couture Parisienne-en. (www.modeaparis.com) Párizsban az Haute Couture Szövetség Fôiskoláján szerzett diplomát. Párizsból hazatérve két diploma megszerzése után, kezdte hazai pályafutását.

Stílus:

A párizsi Haute Couture Iskola – mely a professzionális 3 dimenziós szabászatot és a francia fűzőkészítést tanítja – és a design kultúrát előtérbe helyező hazai Diploma adott egy olyan jelentős ismeretanyagot, mely meghatározza Konsánszky Dóra tervezési koncepcióját. Ruháiban megjelenik a strukturalitás és a nőiesség kettőssége, keveredik a designer hatás és a francia couture pikantériája. Konsánszky Dóra a csendes elegancia híve.


Kezdetek:

Konsánszky Dóra pályafutása kezdetén tervezés mellett divatújságírással foglalkozott, divatmagazinoknak stylist munkákat készített. Több önálló divatbemutató után, 2001-ben a Fashion TV-n jelent meg első divatklipp-je. (www.ftv.com)
Fontosabb munkák, díjak:
  • 2004. június 10-én nyílt a Budavári Palotában a Budapesti Történeti Múzeumban önálló kiállítása „Fűzött ruhatár” címmel.
    A kiállítás 2004. szeptember 12-ig volt látható.
  • 2006-os Fashion Awards Hungary
  • 2008-as Fashion Awards Hungary, „Az Év Divattervezője”
  • 2006-tól kiállító a: Paris Fashion Week-nek.
Munkái kaphatók Budapesten, Párizsban, Szlovéniban, Dubaiban.

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés