Környezetbarát karácsony!

A környezettudatos gondolkodás térhódításával, egyre többen próbálunk tenni a szebb jövőért. Miért ne terjeszthetnénk ki a „zöld” felfogást a karácsonyra is? Íme néhány tipp, hogyan teheted környezetbaráttá a karácsonyt!


Bizonyára veled is előfordult már, hogy a nagy karácsonyi ajándékbontogatás után térdig gázoltál a csomagolópapír és műanyag fólia hegyekben, nem is beszélve a sok ajándékzacskóról.  Az ilyenkor keletkezett rengeteg szemét hihetetlen mértékben gyarapítja a szeméttelepek nem lebombó hulladékhegyeinek nagyságát.


Egy kis odafigyeléssel és kreativitással az idei karácsonyod után, nem csak egy nagy élménnyel, de talán egy kicsit jobb lelkiismerettel is gazdagabb leszel, hiszen a Te ajándékaid miatt nem kell újabb esőerdőket kiírtani.A végletekig túldíszített, fényes és a „papírhoz már nem sok köze van” csomagolópapírokat cseréld újságpapírra (persze ha lehet, kerüld el a „10 halálos áldozata volt az xy mészárlásnak” jellegű cikkekkel történő ajándékbeborítást), vagy újrahasznosított natúr színű papírborításra, amit pár filccel vagy egy fél krumpliból készített krumpli nyomdával és egy kis temperával meseszéppé varázsolhatsz.Műanyag szalag helyett válassz rafiát vagy egyéb természetes anyagból készült kötőző anyagot. A papírzacskók helyett válassz textil zsákocskákat, amiket még rengetegszer fel lehet használni a későbbiek során, és nem rongyolódnak el két nap alatt, mint cellulóz társaik.Léteznek persze kettő az egyben megoldások is, amikor a csomagolás is már maga az ajándék része. Így például ha az ajándékba szánt pezsgőt vagy bort egy gyönyörű kendőbe burkolod, egyszerre leped meg a ház urát és asszonyát. De jó megoldás például a ma már bármelyik hobbiboltban beszerezhető natúr festetlen fadobozkákba való csomagolás is, a dobozt később bármi apróság tárolására felhasználhatja a megajándékozott.

Fontos, hogy arra is odafigyeljünk, milyen ajándékot vásárolunk, hiszen ha maga a meglepetés már a boltban is 3 dobozban és műanyag fóliával borítva kapható, akkor nem érünk semmit a környezetbarát csomagolásunkkal. Egy kis körültekintés, kreativitás és a Te karácsonyod is zöldebb lehet!

Kapcsolódó cikkek:

Ki ne szeretne Vichy neszesszert kapni Karácsonyra? (x) »
Tuti ajándék tippek karácsonyra! »
Tedd egyedivé jókívánságaidat a Karácsony.hu-val! »
Díszítsük fel a legnagyobb karácsonyfát! »
Terítéken a divat »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés