Kösd meg, ahogy tetszik!

Sokan alábecsülik egy sál jelentőségét az öltözködésben. Pedig ha tudnák, hogy milyen fontos szerepe van a stílusos megjelenésben, akkor indulás előtt biztosan nem csak gyorsan a nyakuk köré tekernék kétszer. Legyen szó sálról vagy kendőről, amellett, hogy óv a hidegtől, viseletünk fontos, és divatos részévé válhat.

Kezdjük egy hagyományos, ám de variálható sálkötéssel: miután a nyakunk köré tekertük, ne hagyjuk szabadon a végeket, hanem igazítsuk előre, és kössük meg!

 

   

 

A hagyományos hurokkötést is lehet variálni, minél nagyobb a sál, annál érdekesebb, és minél fodrosabb, annál jobban mutat ez a sima kötés.

 

   

 

Újdonságnak számít, ha két különböző színű sálat összetekerve vagy összefonva kötünk a nyakunkba. Plusz javaslat, ha a sálak, kendők textúrája is más – annál érdekesebb lesz az összhatás.

 

   

 

Hagyd kívül a csomót! Kösd meg egyszerűen a háromszöggé formált sálat, és ne rejtsd el a végeket, hanem igazítsd oldalra, hogy látszódjon a csomó. Igazán egyszerű, mégis díszesebb megoldás.

 

   

 

A hagyományos egyenes sál egyik végét egyszerűen vessük át a vállunk fölött, féloldalt. Ezt a módszert klasszikus kinézet kedvelőknek ajánljuk, de csak igazán méretes sállal lesz látványos.

 

   

 

A csősálak modern kinézetet kölcsönöznek a szettünknek. Így nem kell sokat bajlódni, hogy hogyan kössük meg. Már rengeteg fajtáját lehet kapni az üzletekben a sportostól az egészen elegánsig.

 

   

 

   

 

Masni, vagy fél-masni kötés: nőies, klasszikus fajtája a kendőkötésnek. Stílusossá varázsolja az egyszerű outfiteket. Kabát fölé is ajánljuk!

 

   

 

Végül egy igazán különleges kendőkötési formát mutatunk: a nyak köré sodrott vagy font sálak és kendők a nyakláncot helyettesíthetik, és nagyon divatos kiegészítői lehetnek a téli viseletnek. Ezt szinte bármilyen formájú sálból vagy kendőből meg lehet csinálni, csak a hossza ne legyen túl rövid.

 

   

 

Bármelyik sálkötést alkalmazva különlegesebbé teheted a hétköznapi viseletet, és színesebbé ruhatárad. Ráadásul így bátran viselhetsz egy sálat hosszabb ideig! Te hogy fogod megkötni a sálad holnap?

 

 

Holovcsák Kriszti

 

Kapcsolódó cikkek:

Kesztyűs kézzel »

Haj-koronák »

Új bőrbe bújva »

Maradj a pizsamádban! »

Még mindig oversize! »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés