Kristálytiszta divat = kristálytiszta haszon?

Az Evian ásványvizes üvegeinek igazán jó dolguk van! Ezeknek a szerencsés kis műanyag palackoknak ugyanis megadatott az, ami közülünk csak nagyon keveseknek: a világ legnagyobb divattervezői öltöztetik őket.

   

Franciaország legjelentősebb ásványvíz-vállalata, az Evian, mely a világ legjobb buborékos termékeit állítja elő, már a kezdetektől rendkívül nagy hangsúlyt fektetett mind a hatásvadász reklámokra, mind az extradizájnú csomagolásra. Talán ennek tudható be az is, hogy a sztárok körében igen nagy népszerűségnek örvendenek. A márka hálája jeléül pedig legkiváltságosabb ügyfeleinek nem csupán a szomját oltja, de néhány hotel közreműködésével biztosítja számukra azt a lehetőséget is, hogy egy kristálytiszta fürdőt vehessenek az éltető nedűben.

   

A világhírű tervezők, mint tudjuk, szeretik az Haute Couture határait feszegetni. Gondoljunk csak a Dior csillámos kontaklencséire vagy a nemrégiben megjelent  Yves  Saint-Laurent cigarettás dobozokra. Ezért néhányan közülük erre, az átlátszó alkotásokat eredményező, kissé átlátszó PR-fogásra sem mondtak nemet. A legelső divatos palackokat a divathetek nagyközönségének szánták, s azok így kapták csinos nőket ábrázoló, csinos kis csomagolásukat.

   

Mivel az ötleten kapva kaptak a nemcsak divatra, de vízre is szomjazó trendmániások, csak kis időt kellett várni, és megjelent az első, kreátor által (forma)tervezett kiszerelés. Christian Lacroix 2008-as, csipkés dobozban kapható, fagyos szépségű ,,jégkirálynője” pedig akkora sikert aratott, hogy hamarosan megszületett a terv: ezentúl évente felkérnek egy híres tervezőt, hogy exkluzív,,ruhát” kreáljon drága terméküknek.

   

2009-ben Jean-Paul Gaultier-t érte az a megtisztelő feladat, hogy új formába öntheti az ásványvizet. Gaultier pedig olyannyira felbuzdult a lehetőségen, hogy nem érte be egyetlen árva üveggel, kapásból több változatot is tervezett a luxusvíz számára. A számos variáció közül végül a hűvös eleganciájú, jégvirágos alkotást hozták forgalomba.

   

Az ásványvizek legújabb jelmeze Issey Miyake keze munkáját dicséri, aki apró üvegekből összeálló, színes, vidám virágokkal díszítette fel a karcsú nyakú, lágyvonalú és így elsősorban nőknek szánt palackokat. Az idei évben Issey mellett feltűnik egy másik neves kreátor, Paul Smith, aki bár hasonló árnyalatokkal, egyszerűbb, mégis játékos vonalakkal dobta fel a hagyományos üveget. A speciális palackok előreláthatóan novemberben kerülnek ki a polcokra.

Ásványvizes üveg ek még soha nem voltak ennyire divatosak, stílusosak és szépek, mint amilyeneket a nagynevű tervezőink álmodtak meg számunkra. Erre a kissé túlzó luxusú szomjoltásra divatrajongó társaim nevében kissé túlzóan csak annyit mondanék: ,,ha újraszülethetnénk, ásványvizes palackok lennénk!”

Forrás: www.evian.com

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés