Kukába a melltartóval?

Egy francia sportorvos szerint pont hogy a melltartótól ereszkednek meg a keblek, nem a hiányától.

A két kosárból és pántokból álló alsónemű 1913-ban született meg New Yorkban, annak köszönhetően, hogy egy Mary Phelps Jacob nevű hölgy fűzője nem passzolt a ruhájához, aki jobb híján két zsebkendőt fogatott össze egy szalaggal, és ezt vette az estélyi alá. Találmányát két évvel később szabadalmaztatta, és mára már el se tudjuk képzelni az életünket melltartó nélkül.

Az elmúlt 100 évben pedig az is kiderült, hogy a melltartó viselése nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is megalapozott, hiszen megtámasztja a kebleket, lassítja a megereszkedés folyamatát.

Vagy mégsem?

A kelet franciaországi France-Comte Egyetem sportorvos-professzora, Jean-Denis Rouillon azt állítja, hogy a melltartó megereszkedés-gátló hatása csupán egy mítosz. Tulajdonképpen gyorsítja a folyamatot azáltal, hogy a kitámasztott keblek izmai nem erősödnek, és így nem tartanak. Mindezt 15 évet felölelő kutatására hivatkozva mondja, melynek során 130 hölgy kebel-változásait vizsgálta.

Igaz azt elismeri, hogy van, akinek kifejezetten ajánlott a melltartó: „A kebel felépítésétől függ. Egy jelentős túlsúllyal küzdő, 45 éves, háromgyermekes nő számára nem igazán opció a melltartó eldobása.”

Nem Rouillon az első, aki rávetette magát a kell-e melltartó vagy sem kérdésre - az eddigi kutatási eredmények eltérőek, míg a professzoréhoz hasonló végkövetkeztetésekkel is találkozhatunk, addig több tanulmány éppen arra világított rá, hogy már a közepes méretű keblekkel rendelkező nők is jobb, ha rendszeresen támogatják a cicijeiket a szóban forgó ruhadarabbal.

Neked mi a véleményed a kérdésről? Viseljünk-e melltartót, vagy inkább mellőzzük?

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés