Lana Del Rey: jelenség, mítosz vagy fikció?

Lana Del Rey a legújabb ideál. Olyan elegye a vad, fékezhetetlen fiatal nőnek és az aranykori hollywoodi dívának, mely mint jelenséget; egyedülállóvá teszi. A divatvilág, élén a H&M-mel, nagy figyelmet szentel stílusának, a szaksajtó pedig sorra kéri fel fotósorozatokra és interjúkra. A kérdés már csak az, hogy állócsillag tud-e maradni ma egy olyan előadó, aki tudatosan megy szembe a szakmájában tapasztalható tendenciával.

 

 

Lana Del Rey tökéletesen megformálta azt a nőt, akiben a “rossz lányok“ vadsága és kalandvágya keveredik a klasszikus hollywoodi éra nagyságával. A bámulatos hangszínű énekesnő amellett, hogy dalaiban – az igényesség kedvelőinek nagy örömére – valóban mély érzelmi tartalmakat képes megjeleníteni; rendelkezik egy olyan önálló és kiforrt imázzsal, mely első pillantásra felismerhetővé teszi. Rá jellemző hajkoronája, szájformája, extravagáns körmei és nőies vonalvezetést követő ruhái mind hozzájárulnak ahhoz az összképhez, mely kiadja a Lana-jelenséget.

 

 

 

 

 

   

 

A zeneipar mellett a divatvilág is olyannyira felfigyelt Lana Del Rey különlegességére, hogy a H&M kollekciókat formált köré és kampányokat szentelt neki. Az igen egyedi ruhák, melyeket Lana és a svéd cég együtt dobott piacra azokat a nőket szólítja meg, akik értik és kedvelik az énekesnő dalait, stílusát. A kollekció viselésével és a némi extremitással fűszerezett elegancia befogadásával egy álláspont mellett tehetjük le a voksunkat, mi szerint; a tartalom nélküli darabok kora veszített a régi idők új mítoszával szemben.

 

 

 

 

 

Az utóbbi időben nem egy magazin – köztük a GQ és a Vogue – választotta címlapjára, illetve interjúalanyának Lana Del Reyt. A film noir-ra emlékeztető fotósorozatoktól kezdve egészen a “szimpla“ fehér pólós megoldásokig; hosszú a lista. A képeken megjelenített, néha túlzó megoldásokkal ékesített Lanát minden negatív kritika és plasztikával kapcsolatos felvetés ellenére sem lehet fikciónak tartani, hiszen a mögötte meghúzódó intellektuális tartalom ezzel ellentétben áll.

 

   

 

Miután Lana Del Rey képes volt a klasszikus értékek és a lázadás elegyét imázzsá alakítani, mely a zenei- és a divatélet ma egyedülálló pontja; számunkra nem kérdés az énekesnő helye a globális palettán.

 

 

Szabó Lili

 

Kapcsolódó cikkek:

Új stílus, új karrier? »

Jessie J új stílusa »

Lana Del Rey: A star is torn »

Lázadó a kifutón »

Martin Margiela for H&M  »

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés