Laza fonatok és szigorú lófarkak

A Gossip Girl című amerikai sorozat 2007-ben indult hódító útjára az Egyesült Államokban és azóta is teljes gőzzel diktálja a divatot. A Magyarországon A pletykafészek címmel futó sorozat olyan nagy nevek ruháiba bújtatja színészeit, mint például Diane Von Furstenberg, Chanel, Prada, Gucci és minden, ami szem-szájnak ingere. A sorozat öt éve fut és eközben komoly trenddiktátorrá nőtte ki magát nemcsak a ruhák, de a kiegészítők, a smink és a frizura terén is.

Nem meglepő tehát, hogy a 2012-es őszi hajtrendek feltérképezésekor a sorozat forgatásán készített képekre támaszkodtunk. A legerősebben domináló vonal a különböző fonatok és kontyok variálása. Ezek a látszólag bonyolult ám annál mutatósabb frizurák valójában nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek. Rengeteg gyakorló videót találhatunk például a Youtube-on, amelyek alapján mi magunk is könnyen divatos hajviseletet varázsolhatunk magunknak és még a szépítő alvásból sem kell engednünk.

   

A másik két irányt akár ellentmondásosnak is érezhetjük, de annyi közös bennük, hogy könnyedén elkészíthetőek és viselőjük mindig nehézségek nélkül tűnhet modernnek és kifinomultnak. Az első frizura egy szigorú lófarok, amelynél a hajgumit eltakarhatja egy rátekert tincs, így még elegánsabb az összhatás. Kísérletezhetünk azonban különböző vagányabb megoldásokkal, mint egy érdekes fonat vagy egy különleges hajból készített dísz a lófarokban. A második egy kibontott, laza hullámokkal fellazított hajviselet, amelyet könnyedén elérhetünk egy hajsütővas segítségével. A titok abban rejlik, hogy a hajat hosszában osztjuk tincsekre és minden tincsnek csak az alját hullámosítjuk be, így gyorsan érhetünk el természetes hatást.

   

Ezeken az irányzatokon kívül nagyon divatos még a 60-as éveket idéző hatalmas volumenű hajviselet, amelyet egy kis tupírozással egyszerűen elérhetünk. Nem szabad megijedni a különböző kiegészítőktől sem, feldobhatjuk a mindennapi hajviseletünket egy-egy szép hajdísszel, hajpánttal vagy különleges hajcsattal is, persze a sorozatban Blair Waldorf által előszeretettel viselt tiarát talán mellőzhetjük. Blake Lively hajában ez az arany virág formájú hajcsat feltűnő, mégis ízléses.

   

Merjünk játszani, kísérletezni, hiszen sokkal több lehetőség rejlik a hajunkban, mint gondolnánk. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tengerentúlon október 8-án debütált a Gossip Girl hatodik és egyben utolsó évadának első része. Érdemes szemmel tartani hiszen a sorozat sosem téved a divat terén!

Mezey Alexa

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés