Légy Te a jövő divattervezője!

Gombold újra! - és ezt most értsd szó szerint! Ha kreatívnak érzed magad és régóta rajzolgatsz, de csak a fiók látja ruhaterveidet, eljött a Te időd! Ha már szárnyadat próbálgató divattervező vagy, akkor is jelentkezz, több kategóriában várják a dizájnterveket!

A pályázat szeretné felhívni a kortárs hazai és nemzetközi divatszakma, valamint az érdeklődő közönség figyelmét a tradicionális magyar öltözék- és divattörténeti értékeket felhasználó, igényes mindennapi öltözködés fontosságára, a hagyományok modern szemléletű feldolgozására, újraértelmezésére, másrészt a kiemelkedő tehetségű, fiatal hazai divattervezők tevékenységére.

 

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mint az országmárka-alakításért felelős tárca, a Design Terminál Nonprofit Kft. és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem "Gombold újra! Divat a magyar" címmel közös öltözéktervezési pályázatot hirdet.

 

A három kategóriában – látványruha, hétköznapi ruházat, kiegészítők – meghirdetett pályázatra 3-5 darabból álló, akár férfi, akár női ruhákat vagy kiegészítőket tartalmazó kollekciók terveit várják 2011. március 17-ig. A pályázat nyilvános, egyénileg vagy alkotói csoportként lehet rajta részt venni, a fődíj 450.000 forint, valamint egy a divat világához közvetlenül kapcsolódó, külföldi tanulmányúton való részvétel. A további helyezettek 350.000, illetve 250.000 forint díjazásban részesülnek, valamint különdíj és közönségdíj átadására is sor kerül.

 

A háromfordulós pályázat lezárásaként, 2011. május 8-án, az Európa Nap programsorozat keretében megrendezendő nagyszabású divatbemutatón vonultatják fel a legjobb pályamunkákat, illetve adják át a díjakat. Valamennyi a divatbemutatón résztvevő kollekció tervezője, készítője 150.000 forint költségtérítésben részesül.

További információkat a Design Terminal oldalon kaphatsz!

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés