Légy Te is pin up lány! I.

Mivel manapság újra divatba jött és reneszánszát éli a pin up stílus, rengeteg színész- és énekesnő visel ilyen típusú ruhákat, ezért most eljött az ideje, hogy kicsit közelebbről is megismerkedjünk ezzel a divatirányzattal.

Bizonyára már Ti is találkoztatok olyan fényképekkel és festményekkel, amelyeken igazán csinos, fürdőruhás lányok láthatóak telt keblekkel, vékony derékkal és hosszú lábbakkal. Ezek a képek az 1940-es, 1950-es években jöttek divatba Amerikában, főként a világháborút is megjárt katonák körében. Általában különböző fiatal színésznőket ábrázoltak szexi pózokban, és tulajdonképpen ezt nevezzük pin up stílusnak.Természetesen a fotókon szereplő lányok mindig többet sejtettek, mint amennyit valójában meg is mutattak. Nem kellett teljesen levetkőzniük ahhoz, hogy a férfiak érdeklődését felkeltsék, hiszen így is elég vonzóak voltak.A változás, mikor a pin up stílust már ténylegesen modellekkel népszerűsítették, a hatvanas években következett be. Ekkor már különböző naptárakkal és a Playboyban megjelent fotósorozatokkal is reklámozták ezt a divatirányzatot.A színésznőkről is nagyon gyakran láttak napvilágot ilyen stílusú képek és cikkek, így ők is pin up lányok lettek. Csak néhány név a leghíresebbek közül: Marilyn Monroe, Betty Page vagy Anita Ekberg.Ez volt a klasszikus pin up, ami a vérvörös ajkakat, loknis hajat, a magas sarkú cipőt és a hímsovinizmus ellenes reklámkampányokat jelentette. A ruhák terén pedig a meghatározó színek a fekete és a piros voltak. A mintákat tekintve a tengerészcsíkos és a pöttyös volt az uralkodó.

Manapság ismét nagy népszerűségnek örvend ez a stílus. Habár most már elég tág fogalom, és sok mindent lefed, azért nem tér el nagyon a klasszikus attitűdtől és kliséktől. Az új sztárok közül is sokan életben tartják a pin up stílust, mint például Scarlett Johansson, Christina Aguilera vagy a magyar hírességeket tekintve Orosz Barbara.Reméljük, ezzel a kis összeállítással kedvet kaptatok a pin up stílushoz, hiszen hamarosan egy olyan cikkel jelentkezünk, amelyben egy igazi, klasszikus pin up lányt mutatunk be Nektek. Tartsatok velük legközelebb is. Mit gondoltok erről a divatirányzatról? Felvennétek ilyen stílusú ruhákat?

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés