Légy te a legújabb Jégkirálynő!

Egy újabb hirdetési kampány, egy újabb kilencvenes évekbeli szupermodell. Úgy tűnik, ebben az évben a nagy márkák mind visszanyúlnak a régi, talán már elfeledett modellekhez, mint Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Milla Jovovich, vagy Linda Evangelista.

Igaz, hogy még javában tombol a nyár és hol van még idei tél, de én már most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy fantasztikus és különleges kollekciót, mely a nagy francia forradalmár, John Galliano kezei közül kerültek ki. A kampány arca még az 1990-es évek elejéről ismert Linda Evangelista lett, aki ezzel a reklámmal elérte, hogy a világ ismét felfigyeljen rá. Ő az a nő, aki kell nekem, ő mindaz, aki megtestesíti az idei őszi/téli kollekcióm ruháit, franciás és elegáns – árulta el a párizsi sajtótájékoztatón a gibraltári származású divatguru.
A kampányfotókon a szupermodell a valódi francia nőt ábrázolja, svájci sapkában, tengerész csíkos felsőben és szellős kis szoknyában, mely a párizsi őszt idézi fel bennünk, Galliano terveinek megfelelően. A mester egy kimeríthetetlen forrásból merítkezett, ez nem más, mint az orosz folklór. A kollekció a fotóval ellentétben különc és őrült, épp olyan, mint maga a tervező.


A bemutató a kritikusok szerint is őrülten különlegesre és varázslatosra sikerült. A kifutó modelljei orosz népzenére vonultak végig, hangsúlyozva a kollekció darabkait, melyekben a lányok épp úgy festettek, mintha megelevenedett matrjoska babák lennének. A divattervező nem titkoltan választotta az orosz sztyeppéket idéző díszletvilágot, ezzel is hangsúlyozva a tél közeledtét.
A kérdés már csak, az hogy vajon ezek közül a szemkápráztató alkotások közül hány darab kerül majd a kifutó szőnyegéről az utcára?

Kapcsolódó cikkek:

Dior hiányos kollekciója »
Elég volt a gebe modellekből! »
Ők diktálják a divatot, de hogy néznek ki? »
Topmodell mamák 1. rész »
Klónozott modellek 2. »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés