Légy újra Spice Girl!

Azt hiszem nem nagyon volt a ’90-es években olyan tinilány, aki ne rajongott volna mindenidők legsikeresebb lánybandájáért, a Spice Girls-ért. Gyakran elhangzott a kérdés: „Te ki vagy a Spice Girlsből?” Az öt nagyon jól kitalált figurából mindenki megtalálhatta kedvencét. Minden lánynak élesen körvonalazható stílusa volt, adott színekkel és ruhadarabokkal, apró nadrágnak már nem mondható alsókkal, kivillanó hasakkal és az általuk világszerte népszerűvé vált holdjáró cipőkkel. Ezeken ma már csak mosolygunk. Viszont ha jobban megfigyeljük, az utóbbi időben egyre inkább visszaköszönnek ezek az akkoriban polgárpukkasztónak minősült öltözetek.

Kezdjük is az imént említett holdjáró cipőkkel, amik anno egyet jelentettek magával a Spice Girls-szel. A hatalmas talpak és platformok a virágzó fénykor után igencsak eltűntek a süllyesztőben. Azonban most olyan cégek jelentették meg legújabb kollekcióikban, mint a Prada vagy a Chanel.

 

 

 

   

 

   

 

   

 

Az úgynevezett haspóló is a Fűszeres Lányok kedvence volt. Mind az öt lány előszeretettel viselte ezt a ruhadarabot, hogy felfedje tökéletesen lapos hasát. Majd sokáig ez is az inkább ne tedd kategóriába tartozott. Viszont így jó pár évvel később ismét gyakran találkozhatunk ezzel a derékrészt szabadon hagyó felsőrésszel.

 

   

 

   

 

   

 

A metál színű ruhák fontos kiegészítői voltak egy-egy koncertnek. Ezek most újra hódítanak, de immár nem csak a hírességek fellépő ruhájaként, hanem teljesen beépültek a hétköznapi trendekbe.

 

   

 

   

 

   

 

Mel B védjegye a leopárdminta volt. Általában tetőtől talpig leopárdmintás szerelésben jelent meg, volt, hogy még a cipője vagy az alsóneműje is állatmintában pompázott. És arról szerintem nem is kell beszélnünk, hogy manapság milyen népszerű is ez a mintázat.

 

   

 

   

 

Az apró méretű nadrág pedig Geri kedvence volt. Ez az inkább bugyinak mondható darab néhány éve ismét feltűnt a kifutókon és azóta is sűrűn találkozhatunk vele. Például a Dolce&Gabbana utóbbi kollekcióiban mindig feltűnik egy-egy ilyen extra mini short.

 

   

 

   

 

   

 

Szóval nincs új a nap alatt, a Spice Girls lányok divatot teremtettek akkoriban és ez most, 2013-ban is kihat a mindennapokra.

Macovei Kitti

 

 

Kapcsolódó cikkek:

A legemlékezetesebb belépők »

Újra tombol a divatmészáros! »

A Posh-sztori »

Spice Girl divatbaki »

Victoria Beckham csontkollekciókra tervez »

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés