Lenyűgöző művész

David Tomaszewski tervei és ruhái igazi újdonságnak számítanak a berlini tervezők között. Munkáiban ötvözi a művésziséget az építészettel, és nem fél a szokatlan dolgok használatától sem.

A fiatal divattervező előfutárnak számít a berlini divatvilágban. Ihletet többnyire a brit kultúrából merít. A brit klasszikusok mellett a jazz világa gyakorol rá erős hatást.

Munkái letisztultak, hivalkodástól mentesek. Előszeretettel használ szürke, kék és fehér tónusokat. De helyenként kontraszként erősebb színek is megjelennek, mint a mályva vagy a piros. A szabások mértani pontoságúak, de a szabályozottság ellenére kis fantáziával nélkülözhetetlenné tudnak válni egy nő ruhatárában. Viselőjük egyszerre tud visszafogott és hivalkodó is lenni. Az építészeti pontosság nem véletlen, hiszen maga a tervező is építésznek tanul.

Tomaszewski is bebizonyítja, hogy a szürke színbe burkolózás nem jelent egyet az egyhangúsággal. Különleges betétekkel és anyagválasztással tesz arról, hogy még a legegyszerűbb fazonok is igazán különlegessé váljanak. Szívesen nyúl ruháinál olyan természetes anyagokhoz, mint a bőr, különlegessége a lazacbőr vagy a különböző szőrmék, de nem riad meg a szegecsek és hálós anyagok használatától sem. Sőt, utóbbit az igazi csillogás jegyében Swarovski kristályokkal kombinálja. Úgy tűnik, hogy igencsak érdekes télnek nézünk elébe. A mottónk akár ez is lehetne: egyszerűség és letisztult vonalak.

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés