Levegőt a bőrnek!

Radírozz és megszépülsz

Tudtad, hogy a bőr lélegző, organikus rendszer? Hogy mit akarok ezzel mondani? Az arcon és a testen a felső hámréteg bizonyos idő után elszarusodik, eltömíti a pórusokat és már nem él. Alatta azonban ott a szép, sima, élő, új bőr. Vagyis annyi a feladatunk csupán, hogy megszabaduljunk, a nemkívánatos rétegtől.
Erre való a peeling, azaz a bőrradírozás. Bizony a téli időjárás sem kedvez a bőrünknek. Az eső, a hó, a szél igénybe veszi az arcot. Nem is beszélve arról, aki a téli sportoknak is hódol, hiszen amíg önfeledten száguld lefelé a hegytetőről, bőrét fokozottan kiszolgáltatja az időjárás nem túl szelíd hatásainak. Pontosan ezért olyan fontos tavasszal a bőrradír használata.
Hiába használod a legjobb minőségű krémeket, hidratálókat, és veted alá magad a megannyi kozmetikai kezelésnek, ha az elhasználódott hámsejtek miatt az értékes tápanyagok nem tudnak kellően felszívódni. Ráadásul a fénytelen, egyenetlen arcbőrön nem mutat igazán jól a legszebb smink sem.
Remélem, meggyőztelek a radírozás előnyeiről, és türelmetlenül várod, hogyan és mivel végezd el...

 

Bőrradírokból bőséges a választék, mert az összes nagy kozmetikai márka piacra dobott már valamilyen peelingterméket: létezik olyan, amelyiket felvitel után hagyni kell száradni, aztán finoman le kell dörzsölni. Ezek közül a legtöbb kisebb-nagyobb szemcséket tartalmaz, körkörösen és kíméletesen átdörzsöljük vele a bőrt és leöblítjük vízzel.
Például: Nivea B5 vitaminos arcradír, Apotheke Scheller, Kovaföldes arcradír, Swiss Formula sárgabarackos arcradír. Érzékeny bőrűeknek is kiváló a Clinique 7 Day Scrub Cream, és valóban remek az Aldo Vandini barackos-citromos frissítő peelingje is. Áraik 1000 és 6000 Ft között mozognak, de akad ennél jóval olcsóbb megoldás is: mégpedig az adagonként csomagolt Peel off maszk a Baleatól, amely 199 Ft-ba kerül!
A peeling nem nevezhető bonyolult vagy időigényes műveletnek, nem kell elvégezned hozzá gyorstalpaló kozmetikus iskolát, ne aggódj! Mindössze 15-20 perc alatt, tetőtől talpig leradírozhatod magad. No, nem úgy értem! Az elhalt hámrétegre gondolok, természetesen.Fontos azonban, hogy ismerd a bőrtípusodat és csak annak megfelelő terméket vásárolj. Ha érzékeny és száraz a bőröd, akkor aprószemcsés bőrradírt válassz. Zsírosabb és mitesszeres bőr esetén először meleg vízzel puhítsd fel, és csak utána végezd el a peelingezést.
A szem környékét – ez a legérzékenyebb terület – mindig hagyd ki!
A test radírozása is fontos, hiszen ott is elhal a felső hámréteg. Kaphatóak kifejezetten e célt szolgáló termékek, de akadnak olyan tusfürdők is, amelyek tartalmaznak apró, radírozó szemcséket. Testradírozásnál használhatsz dörzspárnát is, vagy növényi rostból készült luffát, de ne ess neki, felesleges kipirosítani.
Testradírokból is létezik drágább és olcsóbb változat, rendkívül jó a Lierac terméke, vagy a Shiseido peelingje, de ez már jelentősen magasabb árfekvésű, 10-15 000 Ft-ba kerül. Az olcsóbb, Avon, Oriflame, Balea testradírjai is hatásosak.
Garantálom, hogy az eredmény látványos lesz: munkád jutalma egy sokkal simább, elevenebb, ragyogóbb bőr.

Kapcsolódó cikkek:

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés