Marie Claire Fashion Days - A hétvége, amikor a divat Budapestre költözik

Az immár negyedik alkalommal megrendezett divatnapok szokás szerint idén is pezsgő, divatrajongóktól nyüzsgő színtérré változtatták a belvárost. Az exkluzív szakmai esten a Divat.hu is részt vett.

Az estét a Marie Claire magazin vezető szerkesztője, Szűcs Péter nyitotta meg Marozsán Erika társaságában, aki a következő lapszám címoldalán szerepel.

A divatbemutató első tervezője Anh Tuan volt, kinek aktuális kollekcióját a visszafogott elegancia jellemeztei. A darabok többsége fekete bőrből, selyemből vagy kasmírból készült, melyekhez a kiegészítőket gazdagon; többnyire szegecsekkel és csatokkal díszítették. Az összhatás mint mindig, most is kifogástalanra sikeredett.

A sort Benus Dániel kreációi követték, melyek legtöbbje a military stílust képviselte. Határozott vonalvezetésű, lazán férfias darabjaihoz földszíneket használt, és a katonás megjelenést erősítették a méretes zsebek és a változatos anyagok is.

Nem sokkal később Szegedi Kata Paradise City nevű kollekciója következett, melyben a nőies vonalvezetésű darabok keveredtek a rock and rollal. A lenge anyagok, a lágy esés, a cipzározott, lyuggatott bőrök és a rétegzett anyagok vegyültek a legendás, a kollekcióval azonos című Guns 'n Roses szám alatt. Rögtön ez után a KEPP Showroom modelljei vonultak fel. A kollekciót leginkább a sportos-urbánus jelzővel lehetett illetni. A domináns szürkék, zöldek, feketék megtörésére a sárga színt alkalmazták, minták terén pedig a geometrikus elemeké volt a főszerep.

   

Konsanszky kollekciója a laza, mégis nőies vonalat célozta meg, üdítően sok színnel ütköztetve a fekete és szürke bőrt. A tervező a kiegészítők terén sem fukarkodott, láthatóan az öveket tartotta a szezon elengedhetetlen darabjainak. Zeneválasztása is rendkívül passzolt a ruhák szellemiségéhez, a budapesti éjszakai élet egy híres dj-je keverte Lykke-Li slágerét.

Az este felvonultatott további 5 kollekciót cikksorozatunk következő részében mutatjuk be.

 

Szabó Lili

 

 

Címkék: , , , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés