Matt vs. csillámos

Belegondoltatok már, hogy az élet különböző helyzeteiben milyen sokszor van szem előtt a kezünk? Az iskolában jegyzetelésnél, bemutatkozáskor, prezentáció közben, ebédnél…a kezünket nem tudjuk elrejteni. Ezért is fontos a tökéletesen manikűrözött kéz, ami mindig is a gazdagság, a jólét jelképe volt. Bár ez a sztereotípia mára már veszíteni látszik érvényességéből, egy jól ápolt kézfej még mindig bizalomgerjesztő és csábító tud lenni. Fontos azonban, hogy ne csak ápolt, de divatos is legyen az a manikűr, ezért megmutatjuk nektek, milyen körömlakkok divatosak ebben a szezonban.

   

Kezdjük az alapokkal: a köröm formája. Azt mondani sem kell, hogy a körömrágás rossz és gusztustalan szokás, így érdemes minél előbb leszokni róla. Nemcsak a körmöket csúfítja el, de kifejezetten visszataszító látvány, amikor egy nő egyik ujja folyamatosan a szájában van. Bár még Kate Middleton is kísértésbe esik néha, ti inkább vegyetek egy erre a problémára kifejlesztett átlátszó körömlakkot, ami szinte minden márka kínálatában megtalálható.

   

Most, hogy a körmünk már megnőtt, elkezdhetünk gondolkodni a formán. Idén ősszel a természetes köröm vagy abszolút természetes hatású zselés műköröm hódít, méghozzá leheletnyit szögletesre reszelve. Ezen a formán remekül mutat minden körömlakk és a francia manikűrt is egyszerűbb ráfesteni.

   

Az alapozás után jöhet színezés! Idén hódítanak a sötétebb színek akár matt, akár csillámos hatásúak. A kobaltkék nemcsak a ruhák terén, de a körömlakkoknál is komoly előnyt szerzett. Az OPI-nak ez a csillogós árnyalata tökéletes szombat estére, a Dior matt lakkja pedig munkába vagy iskolába is megfelelő.

   

Kísérletezzünk bátran a fekete és szürke különböző árnyalataival is! Az Alice + Olivia kifutóján például arany csillámokkal elegánssá tett fekete lakk volt a trendi, míg a Chanel a matt feketére voksol ebben a szezonban.

   

A csillogásból persze sosem elég, az OPI a James Bond Skyfall premier alkalmából piacra dobott egy 18 karátos aranyból készült fedőlakkot, amelyet a Skyfall kollekció keretein belül mutattak be nemrég.

   

Persze akinek elege van a sötétségből és a csillogásból, annak több lehetőséget is kínál az idei tél, maradhat például a biztonságos és mindig elegáns pasztellszíneknél. A Dior kifutóján ez a levendulaszín jelent meg, a Valentino pedig egy barnásabb árnyalatot választott.

   

Másik lehetőség az örök játékosok számára a különböző minták festése és a színek keverése. Ezek kicsit több időt és energiát vesznek igénybe, de az eredmény mindig látványos, a siker pedig garantált, határ a csillagos ég.

   

 

   

A lehetőségek tehát végtelenek, próbálgassátok bátran a különböző színeket és árnyalatokat, hogy megtaláljátok azt, amelyik igazán hozzátok illik, és ne felejtsétek el: az ápolatlan kezekre nincs mentség!

 

 

Mezey Alexa

 

 

 

 

Címkék: ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés