Még mindig a kikelet

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a tavaszi vásárlási láz előtt körbeszaglásszuk kedvenc üzleteink választékát.

A tavaszi választék folyamatosan érkezik az üzletekbe, de mielőtt nekivágnál a vásárlásnak, nézd át még egyszer a tavaszi–nyári irányzatokról szóló írásainkat, vagy vésd fel egy papírlapra a következőket kulcsszavakat:

nude – púderszín – sárga – kék – krokodil – hipózott, szakadt farmer – virágos – répa nadrág – boyfriend blézer – Afrika – overall – félváll

Most a H&M és a Mango kollekcióját elemezzük.

H&M
A H&M tavasszal egyértelműen a nőiesség elrejtésére igyekszik rábírni bennünket. Óriás méreteket kínál, hatalmas blúzokat, ráadásul mindehhez bermudát. Nem annyira szexi és nőies hangulat ez, mint ahogyan megszoktuk, igaz télen már látszódtak ennek a váltásnak a jelei. A hippi stílus, egészen hosszú szoknyákkal és ruhákkal persze rendben van, ehhez természetesen virágminta is tartozik. Színekben a pasztellek dominálnak, bár éppen a virágminták esetében sok élénk árnyalat is megjelenik. A kék azonban mindent elsöprően hódít. Mellények, szafarinadrágok, a tavaszi–nyári szezon igencsak lazának ígérkezik.
Nem kell izgulni a felesleges kilók miatt sem, sok-sok oversize ruhadarabot kínál a kollekció, amely biztosan ápol és eltakar.

Laza esések, nagy fodrok, a rétegek úgy épülnek egymásra, mintha valami építészeti bravúrra készülődnének.
A bátrabbak állatmintákat is magukra ölthetnek, például egy telitalálatos zebra overall formájában, amely reméljük nem fogyott még el; egyébként Kate Perry is mutatkozott benne.

Szóval a H&M idei célja a két nem kinézetének közelítése egymáshoz. A lányok nem testre feszülő fazonokkal hívják fel magukra a figyelmet, hanem laza, kényelmes, kicsit pasis holmikba bújnak, s így fitogtatják erejüket.
Trapézfarmerok 10 990 Ft
Púderes rózsaszín:
flitteres ujjatlan tunika 10 990 Ft
kardigán 3990 Ft
gyűrött sál 1890 Ft
farmervászon nadrág 10 990 Ft

Sárga ujjatlan vászonruha övvel 7990 Ft
Sárga ing rövid és hosszú ujjú 5490 Ft
Sárga melltartó 1990 Ft
Sárga tanga 1090 Ft
Sárga francia bugyi, csipkés 1890 Ft

Krokodilbőr hatású táskák: 3990–4990 Ft

Mango
A Mango, ahogy mindig, idén is a nők pozitív oldalát szeretné megmutatni, vidám színekkel, élénk hangulatokkal. A rózsaszínek, sárgák, narancsok nagy jelentőséget kapnak, ugyanakkor sok nude és púderszínt is találunk a Mango üzletekben. Ezeket sokszor neonszínekkel vagy virágossal is kombinálják.
A szűk fazonok háttérbe szorulnak, egy új forma kezd kialakulni. Art deco stílusú ruhák és buggyos nadrágok jelennek meg.


A Cruz testvérek kollekciójának főszereplője a nadrág, magas derékkal és répa fazonban. Sok a kék, a tiszta fehér, a szürke, a rózsaszín, amelyek élénk mandarinnal, pinkkel és lime-mal párosítva egészen újfajta összeállításokat eredményeznek.Az ujjak túlzók, minden bő, a nadrágok és az overallok is. Egyenes vonalak alkotják a formákat, a miniruháknál is az oversize dominál, a blézerek túlnyomó része nem szűkített.
Az elegáns vonal is jelen van, rövid vagy hosszú ruhákkal, félvállas megoldásokkal, merész kígyómintával. Itt főleg a nyolcvanas évek befolyása érvényesül, de a japán kultúra is nyomot hagy a kollekcióban a minták és a formák területén egyaránt.
A farmerrészlegen igen széles a választék: lehet ceruza vagy fiús, bő vagy trapéz, és persze hipózott.

Púderes rózsaszín:
pánt nélküli top, fodorral a mellrésznél 5995 Ft
rövid ujjú, derékban szűkített ing övvel 11 395 Ft

Sárga szoknya, masnival a derekán 21 995 Ft
Virágos maxiruha 21 995 Ft
Virágos muszlinszoknya 12 695 Ft

Afrika/szafari stílusú blézer 12 695 Ft
Keki színű lenvászon blézer 9995 Ft
Szakadt hatású trapézfarmer 12695 Ft
Világoskék trapézfarmer 13 995 Ft
Hipózott hatású farmer miniszoknya 9495 Ft
Hipózott hatású farmerdzseki 15 595 Ft

Kapcsolódó cikkek:

Kikelet az üzletekben »
Szükséged van egy „boyfriend” blézerre! »
Bokára fel! »
A férfi nyáron 2. rész »
A férfi nyáron 1. rész »
Aki mer, az nyer 5. rész »
Aki mer, az nyer 2. rész »
Nézzük csak részletesen! 3. rész »
Még egy kis tavasz ! »
Ki a virágost szereti... rosszul nem öltözhet »
Hippi vagy lady? »

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés