Megasztár magyar divattervezők

Eszenyi Enikő zseniális ötlettel állt elő.

Eszenyi Enikő zseniális ötlettel állt elő a Megasztár 4. szériájának döntői során. Minden adásban egy egy magyar divattervező alkotásában jelenik meg a zsűriben. Ezzel fórumot ad a magyar tehetségeknek, hogy az egész ország megismerje kreációikat. Mivel a kezdeményezés számunkra kedves és szimpatikus az alábbi összeállítással szeretnénk mi is segíteni a nyilvánosság megteremtésében. Ráadásul a véleményetekre is kíváncsiak vagyunk. Melyik kinézet tetszett a legjobban? Túlzás volt-e valamelyik kiegészítő vagy hajviselet?

Megkérdeztük a tervezőket, hogy miért pont az a ruha, Enikő választotta, vagy rájuk bízta magát... Összegyűjtöttük a háttér információkat, hogy bepillantást nyerj a kulisszák mögé.

Az a bizonyos magyaros


A USE ezt a ruhát nem Enikő részére tervezte, hanem egy 2006-os kollekció része volt, de most ismét elkészítették, még több matyómotívummal. Mindehhez tökéletesen passzolt a három gömbből álló fejdísz.

A pink színű blúz


Ehhez a felsőhöz egy fekete nagyon fényes, magas derekú orkánnadrág és egy hózentróger tartozott. Az anyagok textúrája a tervező, aki Imre Kati volt, az Artista csapatából, szerint nyugodtan keveredhet, vagyis a bőr és a selyem jól megfér egymással. Összhatásában nagyon látványos darab volt, hiszen Enikőt az is érdekelte, hogy alul is izgalmas legyen. A selyemblúzra és a nadrágtartóra babafejeket varrtak, amelyet még egy pár remek, hanglemezes fülbevaló is kiegészített, így téve teljessé az öltözéket.

A kék blúz

Enikő a bemutatóteremben válogatott és olyan típusú ruhákat keresett, amelynek nagyobb a volumene, de csinos is. Talált is egy nyári dzsekit, amelynek érdekes, csúcsos, hegyes ujja volt. Ennek alapján alkotta meg Imre Kati a jégkék selyemblúzt, amelynek derekát kicsit átalakította, s két hatalmas gombbal a 30-as évek hangulatát idézte fel. Ehhez Enikő egy nagyon fényes, kék, műbőr hosszú szoknyát viselt.

Szabadság szerelem


Enikő és kedvese fotói díszítették az Imre Kati által tervezett összeállítás felső részét. Egy műbőr topra nyomták a képeket, amely tartós és hordható darab. Hozzá egy selyem, fűzőszerű felső készült, amit egy kesze-kusza, tekervényes nagy nyaklánc tett még különlegesebbé. A nyakéken lógó kis maci, mint egy szerelmi ereklye, romantikussá varázsolja a kinézetet. Az erősen fodrozott szoknyarész is rendkívül látványosra sikerült, amelyhez Enikő egy nagyon vad fekete csizmát vett fel.

Zöld és art deco

A Füzes Eszter (USE) által tervezett zöld ruha az idei kollekció része. Ezeket a darabokat színükben és vonalvezetésükben az art déco stílus ihlette. „Enikő öltözője falán látott Tamara De Lempicka képeslap fogott meg bennünket”- mondta a tervező. „Rögtön megéreztük, hogy Enikőhöz ez a hangulat nagyon illik, a marcell hullám, a vörös rúzs, a kesztyű és a zöld szín. Ez volt a kiindulási alap, ebbe ültettük át az egyik ruhánkat, amelynek színét változtattuk át.”

A porcelánbaba

Anda Emíliának Enikő finom, törékeny alkatáról egy porcelánbaba jutott az eszébe. Ez adta az alapötletet. A hernyóselyem egy roppant finom és áttetsző anyag, amely megalapozta a kinézet porcelánbaba jellegét, amelyet a sminkben egy erősebb pírrel tettek még hangsúlyosabbá. A tervező és Enikő is kedvelik a kontrasztokat, így kiegészítőnek egy erőteljes, hatalmas gránátkövekkel díszített, karakteres nyakláncot és egy csontgyűrűt használtak.

 


 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés