Mérlegen a sztárvalóság

„A sztárok is emberek!” - tartja a jó öreg mondás, amivel sokmiden alól felmentjük kis kedvenceinket. Többek között súlyos szépséghibáik alól is. Máskor viszont kifejezetten perverz örömünket leljük zsírpárnácskáik látványában. Hát nem egy álszent dolog ez?

Legyünk akár vékonyak akár kevésbé azok, akár természetesen soványkák, akár reneszánsz festmények formás idomait idéző teltkarcsú szépségek, akár XS-es pici lányok, akár húsvér formás nagylányok, a mindenkori lényeg az, hogy kiválóan érezzük magunkat a bőrünkben. Igen, jól hallottátok, a titok a tükörképünk és a valóság között meglévő harmóniában rejlik. Előfordul azonban, hogy a boldogító egyensúly felbomlik. Ez leggyakrabban akkor történik meg, ha teltebbé vált mindenünket továbbra is a korábbi csomagolásba akarjuk préselni. Merthogy felszedni pár kilót még nem halálos bűn, ezt a közelgő kalóribombákban bővelkedő karácsonyi menüre is hivatkozva bizton állíthatjuk. Ha azonban továbbra is előző formánknak megfelelően akarunk öltözködni, a mérleg nyelve könnyen kibillenhet, s elveszíthetjük kerekdedségünk vonzerejét. Teltkarcsú asszonyok és lányok! Ugye Ti nem követnétek el ilyen hibát semmi szín alatt? Mert ők bizony elkövették. Szemléltetésül lássuk celebzsírban bővelkedő felvételeiket!

 

 

Christina Aguilera azonban fényes példája annak, hogy egy terebélyesebbé vált alakkal is lehet felszabadultan élni. Már jó ideje terjengenek kerek formáiról ezek a fotók, ő viszont nem bujdokol el luxusvillájának éléskamrája mélyére, hogy ott még jobban kiteljesedhessen, hanem bátran vállalja a nagy hangját jelenleg őrző még nagyobb testét. Ugyanakkor a már említett főben járó bűn iskolapéldája is lehetne, amikor parányi passzos fellépőrucikban próbálja megcsillantani régi énjét.

 

 

Az extremitásnak nincsenek határai. Lady Gaga újabban ugyanis azzal a mutatvánnyal rukkolt elő, hogyan lehet viszonylag rövid idő alatt tizenöt kilóval gyarapodni. A probléma forrását itt ugyancsak nem a gyarapodó súly okozza, hanem az, hogy még mindig megpróbál úgy öltözködni, mint negyvenöt kilós korában. Kíváncsian várjuk a keserves, izzadtságszagú visszafordító folyamat csodás-formás végeredményét. Ha nem lesz, Gagát akkor is szeretni fogjuk, de jelenlegi ruhatárától - úgy hiszem - kénytelen lesz megszabadulni.

 

 

Drukkolunk neki, mert a holdjáró cipőköltemény és az alsóneműre hajazó fellépő űrruha csak korábbi alakján volt hatásos, teltebb idomait viszont kénytelen lesz más eszközökkel dögössé tenni. Mindenesetre a fekete valóban ápol és eltakar, akárcsak Chris esetében.

 

 

Kelly Clarkson szintén alakot váltott. A mosoly viszont a régi! Ezt nagyon díjazzuk. A többi majd jön magától. Vagyis inkább megy. És nem magától, hanem az edzőteremtől. Mert a rendszeres mozgás nem hiányozhat egy magára valamit is adó hölgy életéből.

 

 

Nelly Furtado jókedve is töretlennek tűnik, ezt az altesti kerekséget azonban még a jótékony kis feketéje sem volt képes eltüntetni. Az ötlet jeles, a kivitelezés bukás. Az anyaság nem éppen legáldásosabb következményével, a túlsúlyossággal neki is küzdenie kell. Sebaj! Kilók jönnek-mennek, de az anyaság meg a tehetség örök! Mert aki hírnevet és karriert képes építeni, annak a fogyás sem lehet nagy ördöngösség! Bízzunk a legjobbakban!

 

 

Jessica Simpson elhízása egyenesen brutálisnak mondható, mi viszont megbocsátjuk neki, ugyanis az énekesnő szintén édesanyai örömöket élvez. Egykori önmagának a kétszeresére nőtt ugyan, s úgy tűnik, a kocsijából való kiszállás is egyelőre összetett feladat számára, de mi azért bizalmat szavazunk neki is. Rajongók, csak türelem! Jess állítólag nagyon igyekszik, s mi jól tudjuk, egy fogyókúra során egyféle segítségre van szükség, de arra nagyon: a bizalomra alapuló lelki támogatásra.

 

   

 

Mert van, akinek sikerült. A hosszú évekig meglehetősen igénytelen, esetlen, tömzsi kislányként mutatkozó Kelly Osbourne megmutatta, mire képes az akarat, elszántság és szorgalom összetevőiből álló fogyókúrakoktél. Első látásra rá sem ismerünk, másodjára a tetoválásai segítenek az azonosításban. Gratulálunk, ez derék munka volt!

 

   

 

A látványos fogyás sikertörténetét a bájos arcú, kiváló hangorgánummal rendelkező énekesnő, Adele is a magáénak tudhatja. Még a 2012-es év elején maga Karl Lagerfeld is „picit túl daginak” titulálta a párizsi Metro című lapnak adott interjújában. A dizájnerguru azért gyorsan szépített, mikor hozzátette: „de gyönyörű arca van és isteni a hangja.” Ezek után maga az énekesnő is szépített. Saját magán. Le a kalappal! És a zsírral!

 

 

Ezeket a vitathatatlanul tehetséges embereket nem testük tökéletességéért, hanem a közönség szórakoztatásáért nyújtott munkájukért, a mi örömünket szolgáló teljesítményükért kedveltük meg. Nem lenne épp’ dicséretes dolog hahotázva megvetni azokat, akiknek tegnap még a dalaikra buliztunk és a sminkjeiket, öltözékeiket koppintottuk. Mi is voltunk és leszünk is rossz passzban. Ami viszont lényeges, hogy az elhízás, mint az egészségtelen életmód eredménye soha ne legyen példakép és saját lustaságunk igazolása. Mindenekelőtt törekedjünk egy egészséges testkép kialakítására, aztán jöhet a fizikumunk épen tartása, s csak azután mások megítélése. Nemde? Ti mit gondoltok erről?

 

 

Valaska Rita

Kapcsolódó cikkek:

Dress code: tragédia »

Őket se kímélik a súlyproblémák »

Görbe tükröm mondd meg nékem! »

Rémálom New Yorkban »

Rémségek kicsiny cipőboltja »

 

 

 

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés