Miss America voltam - a múlt szépsgékirálynői

Íme a volt királynők akkor, és most.

Az amerikai Time magazin a napokban egy szívmelengető fotósorozatot tett közzé ex szépségkirálynőkről, akik birtokolták a  Miss America címet. A volt szépségkirálynők közül van, aki emberjogi aktivista lett, van, aki színésznőként dolgozik és van olyan is, aki már azt hitte, nem emlékszik rá senki. Íme a volt királynők akkor, és most.

Miriam (Stevenson) Breckenridge, 78

1954-ben nyerte el a koronát.

"Néha próbálok túllépni mindazon, ami voltam, mert nem akarom, hogy csak annyit tudjanak rólam az emberek, hogy szépségkirálynő voltam.  De mégis nagyszerű érzés, hogy még ennyi idő után is emlékeznek rá, hogy királynő voltam."

Myrna Hansen, 75

1953-ban nyert koronát.

 

"Akkoriban egyáltalán nem jutott eszünkbe, hogy szilikon párnát tegyünk a melltartónkba, még fürdőruhában sem. Most azonban bárhová nézek, szilikon mindenütt. Úgy vélem, egyáltalán nem kellene használni ilyesmit. Nem hinném, hogy a fiataloknak erre van szükség(e)ük.  Valójában, amit teszel, csak az számít igazán, az a fontos, benned mi van!”

 

Terry Lynn (Huntingdon) Tydings, 71

1959-ben nyerte el a koronát.

"Az én időmben olyan szépségideálok voltak, mint Marilyn Monroe, Jane Mansfield vagy Betty Grable. Az érzékiség számított szépnek."

 

Bobbi (Johnson) Kauffman, 66

1964-ben nyerte el a koronát.

Mi nem tornáztunk, nem is foglalkoztunk ilyesmivel. Nem is mutogattuk direkt magunkat. Volt rövid szoknya, meg volt fürdőruha, de a miniszoknyák is majdnem combközépig értek. Sokkal természetesebben néztünk ki. Volt műszempillánk, de az volt az egyetlen mű dolog rajtunk.”

Sylvia (Hitchcock) Carson, 65

1967-ben lett királynő.

"Egyetemista voltam, mikor kiderült, hogy jelentkezem Miss Americának. Az egyik professzorom azt mondta: Sylvia, te most feladsz valami igazit, valami műanyagért. Én erre azt válaszoltam, "Magának fogalma sincs, milyen ajtók nyílnak majd ki előttem, ha megnyerem." Nem sokkal a verseny után megrendezték az első kiállításomat."

 


Wendy (Dascomb) Bryan, 61

1969-en nyert koronát.

"Akkoriban mindenki hippi volt. Nem viseltem sminket és nagyon hosszú hajam volt. Feministának tartottam magam és következetesen ki is álltam emellett. A versenyen is mindenki kinézett, mert nyíltan beszéltem Vietnamról és a nők jogairól. A kérdésekhez előre megírt válaszokat akartak betanítani nekem, mert nagyon nagy szám volt, igazi lázadó voltam."

 

 

Címkék:
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés