Moda Italiana

Az olaszok életvidám stílusa mögött rejlő végletekig terjedő profizmus a divathetek során is kiütközött. Az előző fashion weekeknél kevesebb számú, de a divatvilág krémjének jó részét felvonultató bemutatók kivétel nélkül remek, stílusteremtő show-kat prezentáltak. A Milan Fashion Week érdekessége, hogy a tipikus olasz style nem csupán “elengedhetetlen hazai kellékként” tűnt fel, hanem megadta az alapvető irányvonalat, ami mentén a nemzetközi trendek beépültek az adott kollekciókba – ellentétben a globális habitussal, ami ennek pont az ellenkezőjét mutatja.

 

 

 

 

 

 

 

A Milan Fashion Week hat napja alatt olyan márkák vonultak végig az olasz divatfőváros kifutóin, mint az Armani, a Gucci, a Dolce&Gabbana, a Versace, a Missoni, a Salvatore Ferragamo, a Gianfranco Ferre, a Bottega Veneta, a Trussardi, a Roberto Cavalli, a Jil Sander, a Francesco Scognamiglio, a Max Mara, az Alberta Ferretti, az Antonio Marras, a Fendi, a Prada, az Iceberg, a Dsquared2, a Moschino, a Blumarine és az Emilio Pucci. A tervezésileg és szabászatilag a legkiválóbb kategóriába sorolható kollekciók nem csupán egyedi összképet, de élettel teli megoldásokat és úttörő koncepciókat vonultattak fel.

 

 

 

 

 

 

 

  

 

A kivétel nélkül A–listás brandeket felvonultató Milan Fashion Week első körben maga mögé utasította a New York és London Fashion Weeket, másodsorban pedig a lehető legmagasabbra tette a lécet a Párizsi bemutatók számára, hiszen az olasz divathéten prezentált show–k színvonalát nehéz lenne űberelni.

 

 Szabó Lili   

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Szőrme, leopárdminta, bőr és vörös rúzs »

Londonban mindent szabad! »

Big Apple goes fashion »

Befutók a kifutó mellett »

Briteket a catwalk elé! »  

HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés