Modern románc Louis Vuitton módra

Miután a napokban megcsodálhattuk a legnagyobb divatházak tavaszi-nyári kollekcióit, itt az idő, hogy a távolabbi jövőre is gondoljuk. Marc Jacobs legalábbis így vélekedik, hiszen napvilágot láttak a Louis Vuitton divatház legújabb, kora őszi kollekciójáról készült fotók. Bár még mindannyian a nyarat várjuk, azért nem árt felkészültnek lenni az év végi hűvösebb napokat illetően sem.

A divatház nemrég bemutatta a 2010. őszi kollekciójának előzetesét, amit a kreatív igazgató, Marc Jacobs helyettese, Julie de Libran tervezett. Bár a ruhák még tényleg nem az igazi esős napokra készültek, de arra, hogy egy kis ízelítőt kapjunk az őszi divatból, pont megfelelnek.



A bemutatott ruhadarabok könnyed, de ugyanakkor nőies formái egyszerre testesítik meg a Marc Jacobs játékosságát, és a divatháztól már megszokott eleganciát. Így nem véletlen, hogy a kollekció a modern kori románc elnevezést kapta.



A kollekció darabjainak elkészítésében a divattervezőt leginkább a harmincas és hatvanas évek világa inspirálta. A szőrmékkel és gyöngyökkel díszített lábbelik a harmincas évek tánccipőit idézik, a hatvanas évek világa pedig a tweed rövidszoknyákon, és a csíkos koktélruhákon érhető tetten.



Arra a kérdésre, hogy miből nyerte az ihletet, Julie de Libran a következő frappáns választ adta: „Keress egy pókhálós, évtizedek óta elfeledett bőröndöt, és vedd fel, amit csak találsz benne! A lényeg, hogy a múltat és a jelent úgy keverjük össze, hogy ne csak mutatós, hanem kényelmes ruhadarabok szülessenek.”



Néhány nagyon-nagyon szerencsés lányt leszámítva valószínűleg egyikünk sem talál ilyen darabokat a nagyi szekrényében. Hogyha mégis valami hasonló kincsekre bukkannátok a padláson, vajon hordanátok őket?


Címkék: , ,
Kapcsolódó cikkek:
HIRDETÉS
Vitrinblog
Vitrin Blog | ...Divat, Stílus & Szépségápolás Kicsiny Kirakata...
hirdetés